Особливості зимового використання дизельного палива

56
0

Власники автомобілів із бензиновими двигунами не стикаються з проблемою замерзлого палива. А ось власники транспортних засобів на дизельних агрегатах знають про цю неприємність не з чуток.

У статті ми розповімо про те, як не потрапити в ситуацію із замерзлим дизпаливом. У холодну пору року важливо використовувати моторное масло 5w40 та інші мастила, розраховані на експлуатацію за низьких температур.

Чому дизельне пальне замерзає на морозі?

До складу дизпалива входять парафінові вуглеводні. Вони мають здатність кристалізуватися і утворювати пластівці при низьких температурах. Це проявляється спочатку помутнінням пального, потім підвищенням його в'язкості та остаточним застиганням. Через низьку плинність фільтр перестає перекачувати паливо — і тоді двигун автомобіля перестає працювати. Найнеприємніше, що це може статися не тільки під час стоянки, а й під час руху.


Класифікація дизельного палива за допустимою температурою експлуатації

Розрізняють чотири основні види дизпалива:

  • літнє - придатне для використання в теплу пору року;
  • міжсезонне - допускається використання при температурі до -15 ° C;
  • зимове - розраховане на морози до -20 ° C;
  • арктична - призначена для експлуатації при температурі -38 ° C і нижче.

Досвідчені автовласники знають, який саме період потрібно переходити з одного дизпалива на інше. У новачків нерідко виникає бажання відразу залити арктичне паливо та їздити на ньому цілий рік. Але це невдале рішення не зовсім правильне: ціна такого пального набагато вища через дорожчу технологію виробництва. Крім цього, існують інші відмінності у властивостях літнього та зимового дизпалива. Наприклад, у них різний показник займистості, а також здатність, що змащує.

Антизамерзаюча присадка для дизпалива

При різких похолоданнях автовласники не завжди мають час і можливість залити в машину дизельне паливо з відповідними властивостями. Тоді порятунком стає антигель – спеціальна присадка, яка перешкоджає загусенню та замерзанню пального. Щоб антигель подіяв, його краще за все заливати до виїзду за морозної погоди. Присадку перед заливкою слід підігріти до кімнатної температури.

Щоб не зіткнутися з проблемою дизпалива, що замерзло через різні причини, необхідно заливати в бак відповідне сезону пальне й використовувати спеціальні присадки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також