Освітні заклади Великого Бичкова

2
0

отримали підтримку

            Нещодавно голова облдержадміністрації побував з робочою поїздкою в Рахівському районі, де, окрім іншого, провів прийом громадян у Великому Бичкові та ознайомився з роботою низки навчальних закладів селища. Чимало пропозицій щодо реконструкції, будівництва та відновлення роботи  шкіл та дитсадків під час прийому озвучили керівники установ. Як цьогоріч будуть вирішуватися проблеми  освітньої галузі Рахівщини, і зокрема Великого Бичкова, про це детальніше. 

             На сьогодні у гірському Великому Бичкові, де мешкає понад 9,4 тисячі чоловік, функціонують три дитячі садки, три загальноосвітні школи, школа-інтернат, музична та дитячо-юнацька спортивні школи. Як розповідає  селищний голова Одарка Зеленко, більшість освітніх закладів збудовані ще в 50-60-их роках минулого століття. Тому нині існує потреба в їх реконструкції. Під час прийому голови облдержадміністрації саме з цими питаннями звернулися керівники шкіл та дитсадків. Олег Гаваші тоді дав низку доручень керівникам відповідних управлінь.

 Два тижні тому в селищі для ознайомлення з діяльністю навчальних закладів побував начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Михайло Мотильчак. За підсумками розроблено низку пропозицій. Їх на останній сесії підтримали депутати обласної ради. 

             – Приємно відзначити, що реакція на наші звернення була майже миттєвою, – констатує Одарка Зеленко. – Як нам стало відомо, підтримку цьогоріч отримають два дитсадки та школа-інтернат Великого Бичкова. Це свідчить про те, що обласна влада працює в першу чергу для людей, реальними справами вирішує проблеми, яких є чимало в кожному селі чи місті області. 

             Як повідомив у свою чергу Михайло Мотильчак, у 2009 році для Великобичківської школи-інтернату сесією облради виділено 130 тисяч, за які у спальному корпусі замінять старі вікна на металопластикові. 10 тисяч гривень на придбання столів та стільців отримає дошкільний навчальний заклад № 4. Дитсадок № 1 отримає 15 тисяч на нові меблі, 35 тисяч – на заміну вікон та дверей та 7 тисяч – на придбання кухонної електричної плити. 

             Окрім того, коштом обласної програми буде профінансовано видання збірки «Авторська пісня на уроках музики» викладачки Великобичківської музичної школи Ганни Андрусевич. 

             – Авторка книжки звернулась до голови ОДА під час прийому, – каже Михайло Мотильчак. – Після аналізу рукопису членами експертної ради Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти прийнято рішення про опублікування праці, повідомили в  управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також