Палац Ковнера в Мукачеві хочуть реконструювати. Мешканці сусідніх будинків мають вимоги (ФОТО)

29
47

Їх вони озвучили на стихійному мітингу в мікрорайоні в четвер, 4 червня.

Мешканці багатоповерхівок по вулицях Берегівській та Толстого, між якими розташована історична будівля, спершу почали вимагати у власника та підрядника, які почали завозити на територію палацу техніку (зокрема будівельний вагончик), документи, які підтверджують право на роботи. А опісля люди також почали висловлювати власне бачення долі будівлі.

Цікаво, що окремі мешканці взагалі виступили проти реконструкції палацу Ковнера, мовляв, нехай залишається в такому стані як зараз, тобто фактично зруйнованому, лишень  аби не було нових сусідів. Інші пропонували переобладнати будівлю під музей або галерею. Єдиної думки серед жителів мікрорайону нема.

Як згодом підтвердили людям представники міської влади та інших інстанцій, за підсумками відкритого аукціону палац Ковнера було продано приватному власнику, який планує реконструювати будівлю під приватне помешкання, квартири в якому плануються на продаж. Усі необхідні документи в нового власника є.

Варто зауважити, що будівля була виставлена на продаж протягом 3 років, і ніхто не хотів у неї інвестувати. Водночас, журналісти та активісти не раз писали про те, що унікальний палац ХІХ століття перебуває у жахливому стані і його потрібно рятувати.
Мітинг у середу логічного завершення не мав: люди виштовхали вагончик з території, яка є приватною власністю.

Редакція Mukachevo.net слідкуватиме за розвитком подій та інформуватиме вас. 

Коментарі

В
вопрос

як так можна нахабно і цинічно брехати народу? Докіть ви нас маєте за другий сорт, докіть буде влада так обманювати суспільство?

Б
Богдан

То не реконструкція, адже підземний паркінг і два поверхи замість одного (над підвалом) - це нова будівля "під старину". Каналізація і водопостачання-водовідведення це не вимога жильців, це "заплановані заходи керівництва міста" - рішення виконкому (і нібито аж ніяк не підводка комунікацій до нового будинку). За рахунок прибудинкових територій існуючих зараз навколо "Ковнера" будинків "власник" хоче влаштувати собі шикарну територію з додатковим паркінгом, зеленими "лужайками" і трьома шлагбаумами на 1/4 гектара землі. Так що історичну будівлю не спасають, а зносять і це вже нібито не історична будівля і мешканці навколішки мають молитися на нового власника, який зрубає дерева і заллє все навколо бетоном і асфальтом. НЕ ДУРІТЬ ЛЮДЕЙ. Ми не проти реконструкції чи навіть новобудови, але не обманюйте людей.

ДУ
до усіх

шановні читачі, цю будівлю купив новий власник Лукачина В.В.(внук колишньої начальниці пенсійного фонду Мукачева) за 383 тисячі гривень на аукціоні "прозоро", що ніхто не чув і не знав, лише учасники! Вдумайтеся! і по документам кажуть вивели цю будівлю із реєстру памяток архітектури і тепер це ніби профілакторій, а земля під цим Палацом, належить КАЕЧі тобто Міністерству оборони, ще не встигли прихватизувати. Думали пронесе.Та ні народ у нас уже не дурний, і не бидло. Будуть із вилами, лопатами відстоювати свої прилеглаі території. Жителі не проти, нехай там буде або музей або справді профілакторій дла АТОшників! А якогось 5 зіркового профілакторію із підземним паркінгом НЕ БУДЕ! Фіга Вам злодії!

ДМ
до Мукачівки

А Вам і не могли дозволити приватизувати, бо вже тоді готовилицю будівлю під себе, то є памятка архітектури і там має бути збережена її ідентичність. Подивимось як з цим справляться місцеві олігархи, які готують будівлю під бізнес проект. Очередний розвод містян, спочатку довести до повної розрухи, потім за копійки купити і мати незаперечний аргумент, що то розвалюха і там ходять наркомати. Таким методом розкрали пів держави, а ви люди аплодуйте і сочуствуйте їм. А чому тоді мерія свого часу продала ЦУМ за оренду від якого за ці роки мож було відремонтувати десять домів офіцерів, але це вже інший лохотрон мукачівців.

М
Мукачівка

К Nata ! Могу вам точно сказать что никаких привидений там нет,поверьте мне ,єто лично проверено тем что я і наша семья (и + еще 4 семьи) там проживали все 10 лет.И представьте ни разу никакого привидения или что-то подозрительного типа "барабашки" не видели і не слышали. Жаль мне это здание когда вижу эти фото,ведь я его помню когда оно было красивым, в нормальном ухоженном состоянии так как у него были хозяева,хоть и временные. Его раньше называли между собой "профилакторий",ни какой там не палац то точно. В 1997г. приблизительно туда заселились семьи военных ,это было можно так сказать как временное жильё для семей военных,потом мы и другие семьи оттуда съехали так как получили квартиры.И где-то в 2004-2005г. ,не помню точно или раньше половину дома занимали офисы прокуратуры. А теперь кошмар что с ним случилось,какое оно страшное и разваленое,страшно мимо такого и ходить. А главное когда мы там жили то хотели его приватизировать,а нам не разрешили так как памятка Украины.

ДД
до дена

такий компетентний, то скажи за скільки купили цю будівлю і скільки там соток землі до неї належить новому хозяїну, а аукціони у нас дійсно прозорі і чесні, напечатають в одній газеті, а потім за третім разом продають по ціні 50 відсотків від оціночної вартості... Та і грошей у людей на такі бізнеси є у одиниць, бо все в руках олігархів, монополій і злодіїв, ТОМУ ТАК ПРЕКРАСНО І ЖИЄ ПРОСТИЙ НАРОД!

Д
ден

пані марія , що ви нісенітеиці такі несете. аукціони всі публічні, інформація є в публічному доступі про проведення. де тоді був цей клоун з косичкою що ніби то захищає права мешканців? понарозказував вам казок що там буде незрозуміло що і тут ви в паніку вдарились. так був у вас забудовник, що хтось його хотів вислухати? якраз дивився ці плани які забудовник передав , там таке враження що весь двір для всіх мешканців відремонтується та ще й сучасний дитячий майданчик хочуть облаштувати! чи краще жити у такому говні як у вас там зараз?

А
Арсеній

Звідки ви взяли всі ці дурниці? Що значить забирають дитячі майданчики? Є чітко визначені межі ділянок, які є приватною власністю. А приватна власність біля іншого будинку не може бути дитячим майданчиком. У вашій же квартирі ніхто не облаштовує ігрову кімнату? А щодо того що будинки просядуть, це дурня. Під вашими будинками йде каналізація, і щось просіло? А тут вириють по приватному підземному гаражу на рівні підвалів ваших будинків, ви переживаєте. Якщо вже дуже переживаєте, попросіть проект реконструкції, там усе побачите на власні очі

Д
Дюсіш

Якщо вже так взяти серйозно то мені шкода Балог! Я їх не у всьомі підтримую також і не симпатизують вони мені, але стільки як їм приписують це вже реально смішно! Найбільші поверхівки у нас будує Роут, ззаді старого града теж місцеві мажори побудували вже! І всі кажуть що то теж Балог! А те що Боднарь улупив тот страшний Фердінанад свій то нормально? Дуже файний вид з моста тепер! Згадайте як Боднарь хотів виселити бабок із їхніх домів бо там йому будувати шось треба! Тут будівля падає і всім відразу потрібна!

ВП
Все по 8 -грн

А та за то і почали протестувати аби і їм зробили на шару каналізацію і воду провели? Я так і думав що там щось треба робити, якщо там Кравчук зібрав своїх провокаторів попрошайок то вже шось вимагають!

БМ
Бондарь Марія-Ніколь

Я мешканка цього будинку, я не проти реставрації, але вони забирають дитячі майданчики наших 5-типоверхівок під свої парковки,зелені ділянки і можливо басейн. Через це люди цих будинків можуть залишитись без води, каналізації в нормальному стані. Через те, що вони планують підземний паркінг, фундаменти наших будинків можуть не витримати і просісти. Для зведення свого забору і нової транспортної дороги вони хочуть зрубати більше ніж 10 дерев. До мешканців району відносяться як до третього сорту людей.Виявляється, проводився аукціон, де одним з лотів був Замок Ковнера, але ми не мали жодної інформації про цей аукціон. Це було зроблено для того, щоб продати цю будівлю в потрібні руки для нашої влади, яка дає згоду пам"ятку архітектури 17 століття перетворити на готельний комплекс "для своїх". Ніхто крім мешканців цих будинків не хоче, щоб цю будівлю перетворили в історичний музей.

ДУ
до ура

прочитав коментар про заїджого типирішнього головного архітектора і його методи роботи, зокрема і по ців хижі Ковнера та по етажці Ровта на Парканія, яка буде вища за історичну мерію, але його оперативно удалили та то є ПРАВДА, а правда рано чи пізно переможе (восторжествує).

DM
Dead Mazaj

А вам нецікаво знати, яка прибудинкова територія відноситься до Ковнер-каштелу? Коли загородять, пізно буде чухати єдно місто. P.S. І де то було написано, што продаєся хижа? P.P.S.Майже знесуть і витягнуть 12-етажку, піпєц скверику.........

Р
Редакціі

Знову редакція видаляє коменти які не подобаються Газдови)Небуде в нас порядку поки буде одностореенє висвітлення новин на чиюсь користь...

Г
гудіні

Власник просто за новосілля не поставив..))) хай грузить нормальну поляну в багажник і їде миритися з сусідами...))) Всім добра! :)

В
Валя

Аукціон відбувся згідно чинного законодавства, в чому питання? якщо люди звернуться до установи яка цим займалася думаю їм нададуть вичерпну відповідь

П
Петро

Маєте факти порушення закону то пишіть заяву до компетентних органів, а не тут

Б
Борис

Що поганого у тому, що замість аварійно-небезпечної будівлі, буде стояти нормальний дім?

К
Колега

100% підтримка!

К
Колега

Вже не один такий аукціон пройшов в нашому місті і за містичних обставин всі аукціони виграють фірми так званоі "Сім'і" Просто досить робити з людей бидло і наживатися на всьому що з молотка продає ратуша за безцінь в одні руки...Всі мають право на розвиток бізнесу,відкриття нових ресторанів,не кажучи вже про супермаркети!!!Тому шановна редакція не пишіть статті на випередження,а враховуйте думку містян і давайте об'єктивні новини!!!

М
Маша

ей ти революціонер пендалюй на донбас і там живи, якщо тобі та революція подобається, а нас не учи жити

ДВ
До всіх

Шо ви вчепилися до Балоги? а кіть і купив та наведе там порядок і не будуть тепер там наркомани сидіти, а діти не будуть на них дивитися і вчитися дурному

ПВ
потерпілий від вакханалії

народ вам ще треба знати, як у центрі Мукачева, в будинку русинів на розі вулиць Миру і Недецеї, де розташовані державна нотаріальна контора на другому поверсі і ряд установ. Так цей будинок, теж ніби"аварійний" уже давно приватизовані чердаки, квартири, тепер внаглую витурюють звідти ДОСААФ та інші організації, на людей відкривають кримінальні справи за непокору, залякують, переслідують, погрожують і все це кажуть уже належить Алексу Ровту із Америки, нашому земляку і завидівському депутату ВР. Де прокуратура, СБУ, міліція, яка малаб почати розслідування із брутального відбирання нерухомості "невідомими" особами майна. До яких пір Мукачево буде терпіти беспредєл сильних світу цього. Чи ви хочете випробувати народ на терпець поки не увірветьсяЮ, тоді нам мабуть не треба третього Майдану у Мукеачеві, а назрівають погані події з такою сліпою, глухонімою владою на чолі із мером Мукачева!

С
сусід

Правильно люди роблять, що відстоюють і виходять на захист палацук.Справа не втім, що там порядок зроблять квартири побудують як завжди "меценати" із Завидова. Справа в тім, що у нас влада усе робить тишком-нишком своїм, без обговорення громади, а нащо тут громадські слухання? владі на вас простих насрати! Якщо на е пішло, чому не було проінформовано громаду міста про продаж памятки архітектури в центрі міста.І чому відразу закидуєте жителям, мовляв треба було вам порядок навести, а як це посторонні мають наводити порядок у чужому майні. Нічого на народ кивати, люди проаильно відстоюють, як скрізб по Україні будують за парканами, а народ має все контролювати! Молодці актвісти, громадяни, журналісти, слідкуйте за кожним кроком аферистів із влади, а особливл тих, хто нібито із "благодійних" намірів придбав цю розвальню, навіщо? А щоб потім мати мільйони на цій оборудці.У цій справі замішано багато чиновників, які тепер бояться рохголосу та резонансу. На цей раз афера не пройде!!!

ДО
До Олега

Ти красавчик,один нормальний комент.

Т
Тарас

може хватить? краще всім хорошого настрою та вдалих вихідних...)))

Т
Тарас

я з вас в шоці... як було все закинуте, захаращене... тобуло нормально, бо воно тіпа людське (нафіг нікому нетреба) а як вже купили, ремонтують то.... біл.... значить корупція, злодії... дибули ви тоді а ті хто таке пише значить проплачені... Мукачево на даний час є найкраще місто на Закартптті і одне з кращих по Україні по благоустрою і красоті... задумайтесь над цим і майте свою точку зору а не "бо ми сусід вповів" і я так "думаву"...))) а ви дедятли тут всяку єрунду пишите

С
соседка

земля там не може бути приватною власністю, вона на балансі міноборони, продано тільки будівлю

І
Іван

Хай хоть шось там роблять, її не можна залишати в такому стані

М
Мукачівець

Вітя, чому ж тоді ці жителі які зараз протестують за стільки років не відремонтували власними силами цей палац? Такі часом дурниці читаю тут в коментарях що аж плакати хочеться

В
Вітя

І взагалі нікого не турбуе ,що спочатку все закидують ,а потім начебто воно недбале і продають ,як і дім школяра нібито криша впала.це раально розводять як дурачків всіх.Вже якщо говорити що навіть грошей в міськраді нема. То можна багато що продумати .Наприклад створити спілку устрою ,яка буде займатись благоустроем нашого міста.Волонтери і самі жителі міста будуть здаватись на потреби міста. наприклад як школи реконструють???за кошти тих же батьків ,чому не можна так робити з усіма нашими будівлями і майном.це ж наше !!!!!а хтось продае іх і кладе на карман гроші.

В
Вітя

Блін все вже продають в цьому Мукачеві .Для людей скоро не буде нічого ,всі стадіони парки .Як це?????? Чого???не вже ні в кого не виникае питання ,що робиться.Невже до цього ми йшли???????Це взагалі "безпрідел". добре що гроші державні виділяються на підтримання міста ,а все прдаеться .Реально капець.((((

Ж
ЖОРА

реконструкция нужна но не отдавайте навсегда

ШР
Шановна редакція

Кидайте пити, вчора був четвер 4 червня!

В
Вокі

Це вообще де ця гидота знаходиться, це лиш я один не знаю де ця розвалюха стоїть?

М
Мешканець

Стояв 25 років та нікому його не треба було. Аварійна будівля, діти граються, хай хтось упаде або завалиться - біда буде. Треба відремонтувати і зробити те, що заплановано, хоть поярдок там буде. Не ведіться на клоунів з камерами, а працюйте, бо клоуни підуть, а будівля завалиться.

О
Олег

До Ната....шановна увас я бачу кризис подвійних стандартів бо у 39 році ваші так звані герої займалися сепаратизмом їх Угорці за це законно карали ,теж саме зараз на Донбасі,тоді виходить по вашему що на ДОнбасі патріоти Донбасу борются за відторгнення Донбасу від України та за возєеднання з Росією......то по вашому так виходить ні?

І
Ігор

Так галерея чи музей?))) Взагалі протестувальники якщо протестують мають мати чітку позицію і вимагати чогось а не просто розхитувати вітер!

Т
Тіна

Взагалі я не зрозуміла в чому кіпіш! Ця будівля закинута вже давно, я коли працювала на Автосалонах страшно ввечері було йти біля неї, завжди там напркомани мали прихист! Дійсно плюс що приведуть до ладу її, хай лише збережуть першу форму!

Т
Тарас

а так завжди... як тільки в чогось гарного, в даному випадку будівлі, зявляється власник котрий взмозі привести доладу та в подальшому підтримувати в належному стані... відразу зявляється якесь "ГЕ" КОТРЕ ПОЧИНАЄ НАКРУЧУВАТИ людей, підбурювати... значить хтось зацікавлений в громадському неспокої... перше уважно прочитайте, подумайте (це у випадку якщо є чим) а вже потім пишіть щось розумне...)))

М
Мария

Не надо думать что те 20-30 человек которые там весь день стояли это мнение всей улицы. Я например только за то что бы с тем зданием что то сделали. Там сплошная антисанитария и розруха. Купил кто то здание, пусть делает. Только пусть сначала покажет проекты и план благоустроя двора. Вот тут я с людьми согласна.

ДN
До nata

І я б не жив. Але це вже вирішувати людям

N
nata

а ви би хотіли жити в будинку з привидами? я не проти ремонту,так треба привести будівлю в порядок,але не для квартир.особисто я не не жила в такому будинку знаючи його історія.

ДN
До nata

Це величезний об'єкт. У нас держава не може дати гроші на будинок школярів і будинок культури що місто має за свої гроші робити. А ви кажете про галерею. Поки знайдуть гроші на галерею то будівля зовсім розсипеться. Мене дивують і жильці які зайняли абсурдну позицію. Невже їх влаштовує що їхні діти граються на території занедбаної аварійної будівлі яка в будь який момент може обвалитися і може статися біда?

N
nata

може і справді най буде музей або галерея чи щось для дітей того району придумають, а то сидять за компами світа Божого не видять.

N
nata

За часів ковнерівських процесів у «Ковнер-каштелі» перебували: Іван (Маргітич) — єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії — Засуджений в липні 1942 за належність до юнацтва ОУН. Пап Степан — один із організаторів Пласту на Закарпатті, член крайової екзекутиви ОУН, вояк Карпатської Січі, історик та священник. Бандусяк Дмитро — окружний провідник ОУН Закарпаття у 1944–1946. Осип Данко — український вчений, бібліограф, правник, громадський, культурний і політичний діяч в США. Член УВАН, дійсний член НТШ в Америці.

N
nata

інтересно хто захоче жити у будинку де катували людей? Історична довідка пише що на там був військовий трибунал,на них судили патріотів Закарпаття за те, що вони боролися за відторгнення Закарпаття від Угорщини і возз'єднання з Україною.Підвальні приміщення палацу стали місцем катувань. Крик катова­них не було чути на вулицю так як парк поглинав стогін жертв. В залах, де колись проводилися бали для аристократії, квадратно-рядо­вим способом сиділи політв'язні, а над ними в бойовій го­товності стояли жандарми. Суворо заборонялось дивитись вправо чи вліво. Сиділи в'язні в позиції струнко, зміна рук і ніг могла відбуватися тільки по команді старшого по наряду жан­дарма. В цих приміщеннях і спали валетом. Звідси виводили і на допити.

Читайте також