Паломники з Іршавщини відвідали Почаївську Лавру

9
0

Уже стало доброю традицією відвідання християнами нашого краю святих місць України. Започаткована й активно підтримувана лідерами Єдиного Центру ідея таких паломництв днями отримала нове продовження. Група паломників із Іршавщини за сприяння народного депутата України, члена Президії Єдиного Центру Василя Петьовки побувала в Почаївській Лаврі.

Протягом століть християни мандрували різними святими місцями, збагачуючись духовним хлібом і надихаючись енергією Молитви. Добру традицію вірники бережуть і сьогодні. Щоправда нині, на жаль, не всі можуть дозволити собі кудись поїхати через банальну причину — нестачу грошей. Тому відрадно, коли на допомогу людям приходять меценати. У Закарпатті безкоштовні поїздки вірників до Свято-Успенської Почаївської Лаври уже традиційно організовують представники Єдиного Центру.

Ось і днями визначну святиню відвідала ще одна група вірників - 45 жителів села Кам"янське Іршавського району. Це стало можливим за сприяння народного депутата України, члена Президії Єдиного Центру Василя Петьовки. Паломники побували у храмах Лаври, відвідали священну літургію, поклонилися чудотворній іконі Богоматері та відбитку її стопи, припали до мощів святих Іова та Амфілохія Печерських, інших святинь духовного осередку православ’я. Кожен з паломників повіз на батьківщину придбані у Лаврі освячені ікони, хрестики, святу воду, просфори й свічки. Та найголовніше — помолився у святинях за живих й тих рідних, які вже відійшли до Бога.

Побували прочани побували ще в одній святині Тернопільщини — чудодійне джерело Святої Анни. Вода у ньому також вважається святою і цілющою. На одній із таблиць біля купелі зазначається, що у воду потрібно заходити, говорячи при цьому молитву “Отче наш”. Вірники, які пірнають у купіль, зізнаються, що, вийшовши із джерела, відчувають особливий заряд енергії. Окрім того, паломники мали можливість відвідати кілька відомих місцевих скитів, де зберігається чимало християнських реліквій. Серед них і верига (залізний кілограмовий хрест) св.Серафима Саровського.

Сповнені духовного піднесення і приємних вражень поверталися віруючі на рідну Іршавщину, щиро дякуючи благодійкам за можливість відвідати святині. В свою чергу єдиноцентристи запевнили паломників, що добра традиція організації таких подорожей буде продовжена і в подальшому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також