Палити не збиралися: націоналісти озвучили власну версію інциденту з угорським прапором в Берегові

10
8

Голова проводу у ВГО "Сокіл" Юрій Чорнота, члени якого брали участь резонансному марші в Берегові, заявив, що метою заходів був не демонтаж іноземного прапора на державній установі.

– Мета заходів – вшанування пам’яті українських героїв, що полягли в обороні незалежності Карпатської України від угорських окупантів у 1939 році; вшанування героїв, що полягли в російсько-українській війні на Сході; застереження проугорських кіл від дій, що підігрівають сепаратизм на Закарпатті з ціллю недопущення в майбутньому повторення тут сценарію, що був розіграний в Криму та на Донбасі, – наголосив він.

– Під час ходи до пам’ятника Тарасу Шевченку учасники ходи помітили на будівлі Берегівської міської ради прапор іншої держави, що, м’яко кажучи, не вписується в чинне законодавство. Це порушення було виправлено шляхом демонтажу цього прапору, а сам прапор було передано працівникам поліції як речовий доказ. Інформація про те, що правоохоронці «відбили» триколор у небайдужих громадян України, не відповідає дійсності. Поліція жодним чином не перешкоджала усуненню цього правопорушення. Так само як і не відповідає дійсності інформація про спробу спалити прапор. Немає сенсу палити речовий доказ, – наголосив Юрій Чорнота, додавши, що «встановлення символіки інших держав на адміністративних установах є неприпустимим» і «жодні аргументи, які наводять угорська національна меншина та безхребетна влада Закарпатської області, не можуть це виправдовувати».

Голова проводу ВГО «Сокіл» додав світлину угорського прапору, знятого з будівлі міськради Берегова під наглядом поліції.


Більше деталей про інцидент читайте у нашому розлогому репортажі. Зауважимо, що цю акцію в Берегові засудили закарпатські політики, а офіційний Будапешт закликав Київ негайно відреагувати на інцидент з угорським прапором.

Коментарі

В
Верховинець

Кілько мадяри наробили нам біду у 39 році. Думаєте же вни заболи за свої апетити? Велику Мадярщину вони хочуть. Кедь ми не здоймемо з міськрад мадярські прапори, то рано чи пізно з них здоймут українські.

В
ва

знаете доки будуть так робити ідіоти доки невспомниме 1991р што ми голосували за автономію у складі украіни а нас просто нае..ли а добрий юрист международник покладе всьо намісто тоді було 78 процентів за автономію у складі укр

ДV
До vvv

Звідаш ош доки буде іздіватися всяка шваль над Закарпаттьом? Доти доки закарпатці будуть дозволяти над собов іздіватися!!!

L
lts

Дебільні нацисти! Най ідуть захищати на Донбас... А не на Закарпатті створити неспокій. F Retards а не патріоти. Провокатори.

1
12:40

Красава! Уповівись про Закарпаття - в яблочко!

Э
эээ

Дебилам , мадяры не оккупанты !!! и мадяры некого не убивали это специальная дезинформация для дебилов нациков !!! расстреляли их поляки за перевалом

1
11:51

Ти справді віруєш ош на закарпатті ся комусь удасть сотворити бизпорядки.Заспокійся ниє такої сили.

V
vvv

Коли вже всяка шваль, як от Чорнота, дадуть спокій Закарпаттю? Чому всяким паскудам неймется, все хочеться створити розбрат, бузпорядки, вакханалію?

Читайте також