Пам’ять жертв сталінських репресій

7
1

Ушанували в Мукачеві

18 листопада, у неділю, на подвір»ї Мукачівської художньої школи ім.Міхая Мункачі відбувся мітинг-реквієм, приурочений 63-річниці масових репресій сталінського режиму проти мешканців Мукачева та краю, насамперед представників угорської та німецької національностей.

18 листопада 1944 року, перший день, коли сотні, тисячі невинних людей відривалися від рідної домівки і відправлялися у Сибір. Шлях Мукачево-Свалява-Самбір і далі на Північ вкритий сльозами і кров»ю невинних людей, яких сталінський режим позбавив права жити на рідній землі, які були приречені на знищення тільки тому, що були іншої національності та віросповідання.

Про ті скорботні листопадові дні говорили в своїх виступах депутат обласної ради, голова Товариства угорської культури Закарпаття М.Ковач,  депутат Мукачівської міської ради, керівник міського осередку Товариства угорської культури Закарпаття О.Гайдош, голова обласного товариства німців «Відродження» З.Кізман, представники релігійних конфесій.

«Ми повинні винести належні уроки з цих та інших трагічних сторінок нашого минулого, кожне свідчення про ці події повинно бути застереженням, аби подібне ніколи не повторилося в нашому житті та житті наступних поколінь»- зазначив у своєму виступі секретар Мукачівської міської ради Золтан Ленд’єл. 

Повідомили ЗІА «Простір» з відділу внутрішньої

політики Мукачівського міськвиконкому

Коментарі

VZ
vika z mukacheva

yay..!!

Читайте також