Парламент Угорщини: Європейське майбутнє України під загрозою

11
21

У парламенті Угорщини депутати сьогодні приймають резолюцію щодо України та закону про освіту.

Введення в дію нового закону про освіту може мати надто шкідливий вплив на стабільність України. Про це заявив глава парламентського комітету закордонних справ Угорщини Жолт Неймет, коментуючи український закон, який, за його словами, практично позбавляє нацменшин навчання на рідній мові після 5-го класу початкової школи.

— Якщо Україна стане нестабільною, то це ставить під загрозу перспективу власної європейської інтеграції, - сказав Неймет під час прес-конференції, що відбулася у понеділок 18 вересня у Будапешті.

Жолт Неймет, один з керівників правлячої партії Fidesz, додав, що у вівторок на голосування виноситься резолюція щодо нового українського закону і вона попередньо підтримана всіма 5-ма парламентськими партіями.

У резолюції планують засудити новий закон про освіту в Україні, "який загрожує майбутньому 80 угорським школам на Закарпатті". Угорські депутати вирішили закликати президента України ветувати введення цього закону у дію.

Наразі у парламенті Угорщини триває дискусія навколо освітнього закону в Україні. Зокрема представники 5-х парламентських партій - Jobbik, LMP, Fidesz, MSZP, KDNP мають намір сьогодні підписати спільну резолюцію.

У ній йдеться про те, що "Закон про освіту, прийнятий Верховною Радою України 5-го вересня 2017 року ... суворо обмежує права угорців Закарпаття". На думку депутатів закон не відповідає європейським стандартам, 22 статті Конституції України, міжнародним зобов'язанням України тощо.

"Національні Збори Угорщини засуджують грубі порушення основних прав людини і права угорців в Закарпатті" і  закликають Україну поважати основні європейські цінності демократії і верховенство закону. Також парламент Угорщини закликає міжнародне співтовариство також засудити закон про освіту, прийнятий в Україні, що "ставить під загрозу європейське майбутнє України".

Депутати угорського парламенту також вирішили звернутися до уряду Угорщини для запровадження "всіх необхідних заходів щодо запобігання вступу в силу цього закону".

Також Угорщина звертається до Організації Об'єднаних Націй через внесення змін до українського закону про освіту, через порушення прав меншин, затверджених в правилах ООН. Про це заявив у вівторок, 19 вересня, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, перебуваючи на 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Коментарі

З
зек

Вы Украинци бандеровские, там у себя пишите и говорите на своём бандеровском языке, У нас Юг Центр и Восток свой язык.

В
вася

Наша хунта всё делает для того что б не попасть в ЕС. Ну прямо заметно не вооруженным глазом. А зачем им ЕС, им и так хорошо, даже отлично.

УЗ
Уйко з полонини

Це дуже сумна, я би сказав трагічна для нас новина. Всім відомо, що Угорщина провідний гравець і основний фундатор ЄС. На Угорщині по суті ЄС і держиться, а тому ні одне рішення в ЄС не може бути прийнятим без згоди Угорщини, бо як не будуть слухати то і ЄС Угорщина розпустить.

1
123

Читаю статтю і коментарі - аж смішно стає)) Все це можна охарактеризувати одною фразою- "Собака лає - караван іде.!! Мадяри підняли таку істерію лише по одній причині- вони безсилі у даній ситуації- економічного потенціалу вледве вистачає шо б дороги в себе ремонтувати, політичного впливу на Укарїну теж нуль.,. Хай звертаються в Раду Європи,ООН і навіть до Санта -клауса. Політичне рішення про введення державної мови принято. Порошенко правильно зробив- вичікує і наблюдає за реакцією- хай кращі друзі Путіна в Євросоюзі- покажуть своє справжнє обличчя. З 2020 року всі попадуть в нову реальність ,з чим всіх і вітаю. П.С. деякими персонажами які пишуть в коментарях- не завадило б зайнятися обласному СБУ. Уявляю собі як приходять додому до місцевого проплаченого троля і задають питання- а у відповідь- "тать я такоє не писав")))- ТІ хто пише Антиукраїнські пости - сикуни- хай вийдуть в Ужгороді на театральну і так скажуть- морду набють в ту ж хвилину

О
Олег

До ..Йовжі...А з ким Мадярам држути , ковдушними хохлами та Офшоренком ?Дружать з ким хотять.Яка братовивча війна?Хто поліз на донбас?Донецькі сюди не лізли вбивати .

Й
Йовжі

Хай нас не пугають, нас уде нічим на здивуєш , хай мадяри думають доста наробили із матяпськими паспортами А хто засудить угорський парламент у співпраці і палкій дружбі із путі ним і Росією? Яка вбиває українців і яка розпочала братовбивчу війну? Прошо мадяри ще можуть кричати Це сором їм і правильна позиція українського уряду

М
Михайло

Ну просто будуть голосувати проти вступу України да НАТО або ЄС і все і як відомо аби не прийняли державу досить 1 голоса проти....Навіщо це Україні не збагну.Є тисячі більш важливіших проблем яких треба рішати а не за освітню реформу сваритися з нашими західними сусідами...

Х
Холмс

Не треба тільки міжнародні Договори згадувати.... Всі ми бачили, як дотримувався Будапештський меморандум. Одна країна гарант, сама порушила територіальну цілісність та суверенітет України, інші до цього часу лише неймовірно стурбовані. В контексті Угорщини, за останні роки прем'єрства Вікторіана Орбана, Угорщина порушила не одну міжнародну Угоду та правила ЄС. Але Уряд Угорщини завжди пояснює це верховенство національних інтересів.

ДН
да нижнього

ти дурак? "не" з дієсловами пишеться окремо, тупе ти чудо "зглузду"... сам мову не знаєш, а ще щось кажеш, патріот...

6
666

доХолмса на що вони мають право? Незнати державної мови? Ви там взагалі зглузду посходили?

Б
Берегсасу

В Будапешті розказують, що заберуть од них мадярські паспорти.І буде сказка про золоту рибку і КМКС, яке зостане у розбитого корита.І рибку з'їсти, і з Москальом у БПП посидіти вже не получится ((

U
UNO

отак тихесенько і здується весь какельський гонор, ще й розголосу буде на весь світ як какели створюють іншим народам етноцид

БР
Берегово райрада

Сьогодні на позачерговій сесії найбільша фракція кмкс присутня була наполовину , щоб рішення не пройшло про ветування закону. Про що в Будапешті розказують????)

*
*****

Їм ще не набридло переливати з пустого в порожнє?

Д
доХолмса

В міжнародих договорах в т.ч. і в українську-угорському уоді Україна зобовязалася не зменшувати набуті права, такщо всежтаки мають право!

Х
Холмс

Свою думку на внутрішньо-державні питання можуть висловлювати громадяни України, які є представники угорської нацменшин, що вони вже і зробили. Прийняти цю думку до уваги, чи ні, право Президента перед тим, як підписувати Закон. Ні Парламент, ні Уряд будь-якої іншої країни, не має право втручатись у внутрішні справи України. Точка. Ці положення є хрестоматійними в міжнародній політиці і відомі кожному першокурснику-міжнародника. МЗС України потрібно перестати бути толерантним та делікатним в тих питаннях, які є принципиальним, оскільки наші сусіди, і не лише угорці, сприймають доброту та лояльність за слабкість. Хто знається на економічних відносинах з цим сусідом розуміє, що Україна має досить багато економічних важелів впливу щоб збавити "передвиборчій" азарт у наших партнерів. У самої Угорщини досить складна ситуація з ЄС. Вікторіон вже досить сильно там всіх стомився своїм копіюванням стилю Путіна та Ердогана. Їм би з своїми проблемами розібратись.

В
Вова

Іде українізація вже третій рік, це наші сусіди тільки тепер зрозуміли...

ДД
до до народа

так всі нормальні люди виїжджають з цієї "країни", тому тут і залишаються в більшості бидло, алкаші, і нероби яким срати на все і всіх

ДН
до народа

Про шо ви говорите??? казки про то шо у нас роботящий народ, штучно створена бідність? ви просто подивіться у подвіря до пересічного українця буде вам відповідь на всі біди! Чоловік який не може порядок навести у себе у дворі - приречений на бідність! Ще скажіть що жменька злодіїв із влади заставляє мусор викидати за забором у потічок, забороняє покосити траву біля забору і т.д.

Н
народ

Мадяри хочуть нам диктувати якi закони приймати... Бiда в тому, що 26 рокiв було тотальне розкрадання Украiни, за людей нiхто не думав, не лише за нацменшини, а й так само за украiнцiв. Якби народ в Украiнi жив заможно, не потрiбна б нам нiяка гуманiтарна допомога i закон про мови не треба було б. Тому, й Крим втрачений, бо й там люди бачили, що навiть росiяни жили на той час набагато краще нiж народ Украiни.Уся бiда вiд нашоi бiдностi, яка штучно створена, бо Украiна дуже багата , лиш жменька злодiiв , що випадково потрапили до влади i надовго там затесалися, людям жити не дають.

І
Ігор

Собака гавкає, а караван іде.

Читайте також