Пасажири автобуса "Ужгород – Люта" ледь не повторили трагічну долю загиблих у Марганці

6
0

Попри значну кількість трагічних і резонансних випадків на залізничних переїздах, на Львівській залізниці продовжують фіксувати спроби водіїв перетину переїздів на заборонні сигнали. Упродовж двох тижнів таких випадків, які створили пряму загрозу життю і здоров’ю людей, сталося три.

Так, на Рівненщині на перегоні Здолбунів – Рівне чергова переїзду зафіксувала порушення правил перетину залізничного переїзду маршрутним таксі держаний номерний знак ВК 3604 АТ (власник Шляховчук Віктор Михайлович), сполученням Здолбунів – Рівне. Водій цього автотранспортного засобу продовжив рух при заборонному сигналі світлофора і шлагбаумах, які опускалися, причому, під час руху збив основний шлагбаум (на цьому переїзді встановлено чотири шлагбауми, які перекривають усю проїзну частину).

І вже наступного дня на Івано-Франківщині на залізничному переїзді у місті Яремче водій вантажно-пасажирського мікроавтобуса «Мерседес – Бенц» білого кольору, держаний номерний знак АТ 9218 АС, проїхав залізничний переїзд перед поїздом, чим створив аварійну ситуацію.

А от 6 листопада на перегоні Дубриничі – Великий Березний на переїзді автодороги Львів – Самбір – Ужгород заледве не повторилася ситуація, яка нещодавно сталася у Марганці. Машиніст електровоза змушений був застосувати екстрене гальмування при швидкості руху 45 км/год для попередження наїзду на переповнений пасажирами автобус ЛАЗ – 699Р, державний номерний знак АО 5591 АТ, сполученням Ужгород – Люта.

Водій автотранспортного засобу за 150-180 м до наближення локомотива раптово почав рух і зупинився на відстані 1,5-2 м від першої рейки. Локомотив на екстреному гальмуванні прослідував переїзд і зупинився за ним на відстані 10-15 м. Після цього, не зважаючи на заборонні сигнали світлової і звукової сигналізації, водій автобуса відновив рух. Інформацію про інцидент одразу було передано у правоохоронні органи. Того ж дня працівники ДАІ склали протокол про адміністративне порушення на громадянина Чума Миколу Васильовича, 1966 р. н., який працює водієм у ПП «Чума».

Кожен із цих випадків – це приклад безвідповідальності водіїв автотранспортних засобів і пряма загроза життю людей. На жаль, як свідчить статистика, чужа біда нічому не вчить. Не зважаючи на постійну увагу до теми аварійності при перетині залізничних переїздів, водії уперто продовжують порушувати правила, які написані для того, щоб уберегти їх і інших учасників руху від небезпеки. Не можна забувати, що переїзд – зона особливої небезпеки і його перетин вимагає особливої уваги.

Львівська залізниця вкотре звертається до водіїв автотранспортних засобів із закликом дотримуватися ПДР і бути уважними та обережними.

Шановні водії! Бережіть життя та здоров’я! Вони цінніші за зекономлені хвилини!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також