Пасажири потягів швидше перетинатимуть український кордон

3
0

технологію прикордонного та митного контролю скоротять

Три відомства – Мінтранс, Держприкордонслужби, Держмитслужби видали спільний наказ про технологію прикордонного та митного контролю у пунктах перетину Державного кордону для залізничного сполучення. Як втілити його в життя вчора, 25 листопада, говорили фахівці під час наради у вигляді відеоселектору під головуванням першого заступника голови Держприкордонслужби Павла Шишоліна, – повідомляє ЗІК.

Власне, спільний наказ покликаний скоординувати зусилля прикордонників, митників та залізничників для удосконалення технології проведення прикордонного та митного контролю. Прикордонники певні, що цей документ дозволить не лише прискорити процедуру проходження кордону, але й підвищити культуру перетину.

Особливої уваги потребує ввічливе ставлення працівників до громадян – як іноземців, так і українців. Центральний апарат буде дуже прискіпливо ставитися до порушників наказу чи за зневажливе ставлення до людей, – запевняють у Держприкордонслужбі.

Чиновники кажуть, що завдяки новому документу вдасться уникнути невиконання невластивих функцій окремими службами.

Натомість для «Укрзалізниці» важливим є дотримання графіку руху потягів, адже, наприклад, на пунктах пропуску на російсько-українському кордоні потяги часом стоять 40-70 хвилин.

Власне, доцільно відмовитися від тотального контролю пасажирів, адже за 25-30 хвилин обслуговувати до тисячі пасажирів вельми складно.

«Нам треба опрацювати конкретну технологічну схему для кожного пункту пропуску і втілити її в життя», – зазначив під час брифінгу заступник начальника штабу – начальник ВПК підполковник Михайло Котов.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також