Пащенко про вибори в Мукачеві: За всіма цими подіями проглядається режисура Медведчука

10
10

Директор Закарпатського центру політичних досліджень прокоментував «тертя» довкола довиборів у Закарпатську облраду на окрузі №5 уже після оголошення офіційних результатів.

«Перша реакція, яка прозвучала на ранок після дня виборів, коли влада виходила з того, що підсвідомо всі очікували і боялися повторення «Мукачева-2004». Тому Ледида поспішив оприлюднити заяву про те, що політичне керівництво області не має нічого проти виборів, які відбулися, і не втручається у процес виборів і т.д. Тобто, Ледида намагався відмежуватися від тих подій, які творило політичне керівництво області у 2004-му році. Я думаю, що він же ж і зупинив Чубирка у цю ніч, коли там намагалися десь вплинути на підрахунок… Тому і Чубирко також визнав поразку і ніби навіть поздоровив переможця», – зауважив у коментарі Віктор Пащенко.

Але далі, за його словами, було ввімкнена та «єзуїтська методика», яка вже діє у нашій країні – зміна волевиявлення через судові процеси. «Тут напрошується аналогія із судовим процесом над Тимошенко, Луценком, напрошується аналогія із попередніми судовими рішеннями по зміні через суди волевиявлення щодо інших депутатів. Того ж Балоги, Домбровського, Власенка… І нібито політичне керівництво України, зокрема Янукович, говорить усьому світові, Європі: «Я не можу вплинути на судову систему». Хоча всі абсолютно чітко розуміють, що жодного рішення в абсолютній більшості судів не приймається без цієї політичної складової і без вказівки. У цьому і є ось ця ознака єзуїтства… Ось, ми начебто, задоволені, але запускається процес, що незадоволені якісь члени комісій, вони написали скаргу, міліція розбирається, далі скарга передається у суд і таке інше. Тобто, з одного боку це говорить про досить таку інертність влади, яка, наприклад, аж через чотири місяці прийняла рішення по Балозі і Домбровському. Хоча строк оскарження становить 5 днів. От таке десь і тут прослідковується. На кшталт «А чому б не попсувати нерви опонентам?» Тим більше, що це вже нібито і не політика, а чисто юридична площина», – пояснив експерт.

«За всіма цими подіями, як і за подіями 2004-го року також проглядається режисура одна і та сама. І навіть спливає на гадку одне і те саме прізвище. Відомий юрист-єзуїт нашої сучасності Медведчук, який чудово знає нашу юридичну систему, який майстер інтриганства, майстер різних кулуарних ігрищ у юриспруденції. І ось це чергова спроба. Буде вона вдалою, чи не буде вдалою – зараз важко сказати. Але ось цей сценарій перегляду волевиявлення через судові рішення чітко проявляється на всіх рівнях. Повторюю: починаючи з найвищого рівня, коли лідери опозиції сидять у тюрмі і закінчуючи тим, що ми зараз спостерігаємо на місцевому рівні. Ніби зовсім локальних, провінційних виборів, які, здавалося б, не мають якогось значення у масштабі держави», – наголосив Пащенко.

Пащенко вбачає у таких діях спробу залякати членів дільничних комісій, місцеве чиновництво, а виборців привести до апатії. «Тобто, ось ця теза «Все одно від вас нічого не залежить» – від виборців, від громадян, від усього суспільства... Ось цю тезу намагаються втілити у життя. І я бачу такий глобальний сценарій підготовки до майбутніх (президентських – ред.) виборів, щоб їх якомога більше знецінити. Тобто, довести до свідомості громадян, що з цією владою боротися неможливо, непотрібно, і що вона – всесильна і вічна», – підсумував політолог.

Коментарі

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

одно стало зрозумілим, в закарпатті політологи стали клоунами... злили за 1.5 року свій авторитет. політологічна незалежність минуле, є лише прибуток за замовні дурниці. урок для майбутніх політологів: авторитет важко заробити но легко злити...

У
Ужгород

Пащенко правий. Кожному зрозуміло, що всі ці суди придумані тільки для одного: зняти переможця з виборів.

НВ
не виборець

«Тобто, ось ця теза «Все одно від вас нічого не залежить» – від виборців, від громадян, від усього суспільства... Ось цю тезу намагаються втілити у життя. І я бачу такий глобальний сценарій підготовки до майбутніх (президентських – ред.) виборів, щоб їх якомога більше знецінити. Тобто, довести до свідомості громадян, що з цією владою боротися неможливо, непотрібно, і що вона – всесильна і вічна», – підсумував політолог. теза «Все одно від вас нічого не залежить» а від кого залежить - від циган президентських – ред. З чого ви взяли а може це перевибори до Верховної Ради чи вибори мера Чому пАЩЕНКО не пркоментував свій прогноз по Мукачево Б - 60% Ч -1,001%

М
Мукачівка

І по чому видно, шо його бояться?

С
Сабіна

Пащенко - заангажований політолог пробалогівського напрямку. Цей буйний коментатор прийшов на зміну не менш багатосліівного Шандора, який зазнав карєрного пролому на Виборах до Верховноі Ради 2012 року. Цікаво, скільки Балога платить людям, щоб вони йому говорили "під дудку". Напевне, авторитет, заслужений рокам дуже дорого коштує! Жаль просто, що навіть це вже продається!

П
Пащенку.

За тиждень сегень бухарь з запою іже виліз???? Проспися хлопче.

МС
Микола Староста (Жалива)

Чого,а Медведчука Балоги бояться,як вогню... видно є за що боятися.

IS
Istvan Skoran

від себе на пряму: уже привикли до дурниць з розумним видом від місцевих політологів, но чергова це уже занадто. мені кажеться пан пащенко придумав новий термін «єзуїтська методика»,"юрист-єзуїт"- ви хоть розуміє хто такі єзуїти? p.s. не забудьте видалити мій комент

I
ISHTVAN

«єзуїтська методика» ДУЖЕ прошу розкажить мені про це! тупанув пащенко черговий раз!

Ц
Циган

Так думає Балога, що у Мукачеві він влада всесильна і вічна! Але є хлопці які це заперечили:))) і таких д... йобів як ти Пащенку ніхто слухати не буде

Читайте також