Пащенко розповів про виборчу ситуацію в закарпатських містах

13
4

Про виборчу ситуацію в закарпатських містах розказав сьогодні конференції соціолог і політолог Віктор Пащенко.

"У Берегові жодної інтриги нема, діючий мер Золтан Бабяк майже 100% залишиться. Це приклад відсутності недовіри до влади.

У Чопі ситуація дуже близька – діючий мер є одним із фаворитів. Скоріше всього там буде боротьба між ним і представником угорської громади Балогом.

Хуст – найвірогідніший переможець нинішній мер Кащук, а суперником буде екс-мер Джанда.

У Мукачеві мер зміниться, бо нинішній не висувається. Але якби Золтан Ленд'єл йшов на вибори, він би виграв. Це рішення однієї команди, і хто б з неї не висунувся, він би переміг. В цьому є приклад оновлення і спадкоємності влади.", - розказав політолог.

"В Ужгороді найбільш складна, заплутана і не прогнозована ситуація. Вона визрівала не один рік, її коріння ще в 90-х роках. І Ратушняк, і Погорєлов люди судимі, ми бачимо переплетення напівкримінальних речей. Остання каденція взагалі чудна, практично жодної фракції не залишилось, ПР перестала існувати, ЄЦ розпався, партія мера також зникла. По суті єдина фракція, яка збереглась – це Батьківщина, але її важко назвати однією командою. Тобто результати попередніх виборів і кінець цієї каденції - взагалі інша політична ситуація. За одну каденцію ми мали чотирьох очільників міста – Щадей, Семаль, Андріїв, Погорєлов. Системної влади в Ужгороді немає і це відображається в результатах опитувань населення.

Іншими словами, в Ужгороді немає ні лідера, ні команди, яка б претендувала на очільні позиції, бо вибори дуже складні і не прогнозовані", - зауважив Віктор Пащенко.

Мukachevo.net

Коментарі

ВМ
Все можливо.

Не підтримую думку, що Ленд"єл З.З. виграв би!

В
Ван

це той самий політолог, що і в 2012-му? http://zakarpattya.net.ua/News/102641-Pashchenko-Rezultaty-Chuchka-Kovach-kolyvaiutsia-v-mezhakh-pokhybky-khto-peremozhe-%E2%80%93-ne-znaiu

В
варош

ужгородцы лохи всегда выбирают таких аферов как рата и погорелов

У
Ужгородець

Винуваті ужгородці, бо коли вибори, непотрібно продавати свій голос солідарності або бандитам відродження та андрєєва фантомаса. Просніться дорогі мої ужгородці, ми всі в дерьмі, нам ніхто невинуватий, ми самі.

Читайте також