Пацієнти ільницької амбулаторії бояться зими

15
0

Кажуть, готувати сани треба влітку. От в Ільницькій амбулаторії сімейного типу й намагаються всіма силами та використовуючи будь-яку можливість підготуватись до зими завчасно.

 

В медичній установі вже більше п’яти років взимку мерзнуть пацієнти. Чия тут вина і чи буде можливість виправити ситуацію в цьому році? 
 
Амбулаторію здали в експлуатацію ще у вісімдесяті. Відтоді єдине, що змінилося в системі опалення –поставили нові котли. Та проблема в тому, що старі труби залишили, а вони обросли багатошаровим накипом і вже давно не пропускають потрібних об’ємів води для обігріву. Великі дерев’яні вікна, які традиційно встановлювали в радянські часи, мало тримають тепло. Та й саму опалювальну розв’язку встановили досить нестандартно. Чи для економії часу, чи через незнання підрядчик розпочав теплову розводку в підвалі. От і виходить, що в холодні зимові вечори найтепліше приміщення - це підвал.
 
А якраз на третьому поверсі і знаходиться стаціонар, де незалежно від погоди лежать хворі. Та незважаючи на всі старання, коли в палатах далеко не кімнатна температура, навіть кілька покривал не особливо рятують ситуацію. Пані Ганна - одна з пацієнток, якій свого часу довелося лежати в холодних палатах Ільницької амбулаторії. Про незручності для себе персонал амбулаторії говорить в останню чергу. Керівництво амбулаторії не раз зверталось зі своєю проблемою до відділу охорони здоров’я райдержадміністрації, на балансі якого воно знаходиться, але все безрезультатно. Там виправдовуються, що допомогти вони не в змозі – в бюджеті на подібне коштів не передбачили. До того, що в бюджеті постійно нема коштів, в Ільницькій амбулаторії вже звикли, та звикнути до того, що взимку їхні пацієнти знову мерзнутимуть, а щось зробити вони не в силах, персонал амбулаторії не може. Залишається сподівається, що якимось дивом вдасться підготувати сани ще влітку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також