Павшино закрили!

14
3

Нелегальний табір для нелегалів від сьогодні не працюватиме

       Сьогодні з Павшина відправили останніх мігрантів, групу єгипетських студентів, і урочисто повісили на воротах замок. Нелегальний тимчасовий пункт для нелегалів, який за всі роки свого існування так і не отримав якогось юридичного статусу, більше не працює. Його закриття для багатьох стало святом.

 

Розповідаючи про історію пункту утримання порушників кордону, найчастіше «незлим тихим» словом згадували Геннадія Москаля. Нагадаємо, табір у Павшині був створений саме з його ініціативи, коли пан Москаль керував областю. Згодом влада краю неодноразово зверталася в усі інстанції, аби табір закрити. Однак через те, що він не мав ніякого статусу, це питання не вирішувалося роками. Київ “бомбили“ петиціями і обласна державна адміністрація, і обласна рада, і тільки тепер нарешті вдалося довести справу до кінця.

        При тому, що МТТ «Павшино» було розраховане на одночасне утримання до 250 людей, тут, кажуть прикордонники, іноді було й по 700 нелегалів. А загалом з моменту створення табору через нього пройшли понад 11 тисяч порушників кордону. Найбільше, як свідчить статистика, було пакистанців, бангладешців, індійців, іракців та в’єтнамців.

 

 

Після того, як з табору вивезли єгиптян, тут демонтують встановлену Державною прикордонною службою систему відеоспостереження, вивезуть обладнання, що належить прикордонникам, а сам об’єкт повернуть у комунальну власність.

Коментарі

П
павшинець

уже купили вгадайте хто

З
Закарпатець

Нехай краще продадуть під бізнес, ніж хвороби там розводити

І
Ігор

А сам обєкт повернуть у комунальну власність і продадуть

Читайте також