Пеня за прострочену комуналку: у ВP придумали новий спосіб боротьби з боржниками

5
12

Розстрочка на оплату комунальних послуг не змогла вирішити проблему великих заборгованостей, тож чиновники придумали новий спосіб.

У Верховній Раді розглядають нову редакцію закону про житлово-комунальні послуги, яка передбачає нарахування пені за борги по ЖКГ. Пропонується нарахування 0,1% від суми боргу за кожен день прострочення.

Так, якщо сім’я боргує 2000 грн, то кожен день їй нараховуватимуть по 2 гривні пені. При несплаті за рік сума набіжить до 730 грн. Якщо ж мова йде про борг у 10000 грн, то за рік несплати доведеться додати ще 3600 грн.

Але експерти наголошують, що такий крок не дасть бажаних результатів, бо якщо людина не має грошей заплатити за комуналку, то при нарахуванні пені вони в неї теж не з’являться.

Нагадаємо, чергове підвищення тарифів на електрику чекає на закарпатців в березні.

Коментарі

Ф
Фома

Це не каприз наших чиновників, це вимога МВФ. Ось що трапляється в результаті втрати суверенітету на користь глобалістів. Подякуйте організованому ними майдауну.

А
айно

еще прийдет то время когда в нормальном обществе майдаунам будут в морду давать! только хз сколько еще терпеть будут

Д
до

скоти ненажерливі крадлуть більше за яника

П
Пілятььь

маеме то, щось ме наскакали, скачемо далі.

П
Пасульов

Та висіляйте вже неплатніків! Скільки можна це терпіти!

П
Пенсіонер

Депутати ВР, РОЗЯСНІТЬ НАРОДУ ЯК ЖИТИ????? ВИ ДЕКЛАРУЄТЄ МІЛЬЯРДИ €€€€ , А НАРОД ПОЛУЧАЄ 3,200. ЦЕ СОГУБО НА СПЛАТУ ЖКГ, А ЩЕ МІСЯЦЬ ЯК ЖИТИ ???

И
Инга

Давайте будемо толерантними один до одного. Треба, щоб увесь тягар оподаткування був розподілений справедливо. Не можна на населення України, яке має дуже малі зарплати, пенсії, покладати такі вимоги, та щей ні з того ні з сього відключати електрику людям. Треба щоб і олігархи теж несли тягар.

Y
yfnfkrf

Взагалі для того, щоб у ранці подоїти корову, то вдень треба її нагодувати. Дайте негайно розвиток середнього бізнесу, створіть робочі місця, зробіть реформи з оподаткування, щоб у людей виріс достаток, а потім вже доїть. А взагалі, можновладці, треба вам менше їсти і красти, бо ви вже сильно товсті. Подивишся, генерал США, 70 років, такий гарний чоловік, красень, м"язи, підтянутий, вміє говорити, 70 разів віджимається однією рукою. А подивишся на наших депутатів - 40 років - товсте і лисе, розмовляти не вміє. Тепер зрозуміло, чого ви усі на роботу в Раду не приходите, бо ваші тіла в крісла не вміщуюються. Не соромно?

ХК
Хоть ко

Горіть в аду суки

П
Порошенко

да да так так люди немають чим платити ще й нароховувати будуть)) за це стояв майдан))це все треба копкати з країни геть......

В
Вано

Жидо-массонів на кіл!!!! Щоб через сраку зайшов,а через брехливий писок вийшов з кишками на кінці!!!!

У
українець

Ця жидо-олігархічна банда, яка прийшла до влади на крові простих людей Дальше цинічно бреше, краде і вбиває народ України!!!

Читайте також