Пенсіонерці з Хуста затримали пенсію більш як на місяць

11
0

Грошей чекають пенсіонери у семи областях

”Десять разів уже ходила на пошту по пенсію. Поштарки тільки розводять руками, кажуть, грошей нема. Коли будуть, теж не знають”, — скаржиться ”ГПУ” Христина Тернова, 62 роки, жителька міста Хуст на Закарпатті.



— Уже грудень, а я не отримала грошей за листопад. Правда, як ходила останній раз, сказали прийти по пенсію 19 грудня. Буцімто вже дадуть. Хоча за графіком я маю отримувати десятого числа. У жовтні нам теж затримували гроші на кілька днів.



Жінка отримує пенсію за віком 544 грн. Щоб прожити, позичала гроші в сусідів.



— Це ж і сусідам не дали грошей, вони теж обурюються. Скоро свята, треба харчі купувати.



Виплати затримують також у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Чернівецькій, Черкаській, Тернопільській і Рівненській областях.



— Я завжди отримував 12 числа, а минулого місяця принесли на чотири дні пізніше, — каже пенсіонер Степан Іванчук, 65 років, із міста Нововолинськ, що на Волині. — Поштарка не попереджала про затримку. Я із пенсії плачу комунальні послуги. А тут нема нічого. І ніхто не знає чого.



Жительці села Виноград Черкаської області Катерині Сотниковій, 69 років, пенсію затримали на п’ять днів.



— Не знаю, як би зводила кінці з кінцями, якби діти мені не допомогли. Вони в Києві працюють, допомагають, — каже жінка.



Усі пенсії виплачують вчасно, запевнили ”ГПУ” у Хустській райраді Закарпатської області.



— Нам тільки вчора відзвітували, що всі борги погашені, гроші дають вчасно, хіба що можуть бути поодинокі випадки, — каже Іван Рогач, заступник голови райради.



У Мінпраці теж запевняють: кошти на видачу пенсій переказують вчасно.



— Жодних проблем із пенсіями бути не може, — переконує міністр праці Людмила Денисова, 48 років. — Якщо були якісь поодинокі затримки, їх спричинили внутрішні проблеми органів доставки.



_____________________________________


Куди повідомити про затримку виплат



Про затримки з виплатою пенсій варто повідомити в головний офіс Пенсійного фонду за безплатним номером 8 800 503 7 530. Лінія працює в будні з 8.00 до 20.00. Писати можна на адресу: 01601, Київ-14, вул. Бастіонна, 9, Пенсійний фонд України.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також