Пенсійна реформа: Що нового придумали для пенсіонерів Закарпаття

14
12

Вчора Верховна Рада розглянула пенсійну реформу, яка повинна змінити підходи до наповнення пенсійного фонду і закладе основи зростання пенсій. А багатолітня бюджетна діра, викликана пенсійним навантаженням, повинна зникнути, принаймні так нам обіцяють.

Депутати встигли запропонувати понад 2,5 тисячі поправок до законопроекту пенсійної реформи запропонованого урядом, однак найважливіши зміни до законодавства залишаться.

Отже, зростання пенсії відбудеться кількома шляхами:

Перший. Пенсії перерахують 10 мільйонам пенсіонерів. Останній перерахунок відбувався у 2007 році. Тоді показники середньої зарплати становили втричі менше від сьогоднішніх. За словами голови парламентського комітету соцполітики Людмили Денісової, перерахунок збільшить пенсії в середньому на 700 гривень.

Відтепер індексація пенсій проводитиметься автоматично з орієнтуванням на збільшення середньої зарплати без рішень парламенту чи уряду.

Другий. Підвищення пенсій відбудеться завдяки прив'язуванню мінімальної пенсії до прожиткового мінімуму. Тому пенсіонери, що отримували мінімальну пенсію 949 гривень, отримуватимуть мінімум 1373 гривні.

Третій. Знімається додаткове 15-% оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам. В Україні 500 тисяч пенсіонерів отримують зменшену пенсію.

Особливе нарахування пенсій матимуть військовослужбовці. Це врегулюють окремим законом.


У реформі не йдеться про підвищення пенсійного віку, однак збільшується показник трудового стажу для виходу на пенсію.

З 2018 року 60-річні українці зможуть вийти на пенсію, якщо трудовий стаж досягнув 25 років. Щорічно цей показник зростатиме на 1 рік, і до 2028 року має досягнути 35 років

Водночас, якщо трудовий стаж складає від 15 до 25 років на пенсію можна вийти у 63. Менший за 15 – вихід на пенсію у 65. Держава може призначити також тимчасова допомогу у разі, якщо у них не буде 15 років страхового стажу після досягнення 65-річного віку.


Розмір пенсій українців розраховуватиметься за формулою:

Розмір пенсії = Сз * Ікз * Кс;

де Сз – розмір середньої зарплати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії

Ікз – індивідуальний коефіцієнт зарплати (співвідношення зарплати людини по відношенню до середньої зарплати, з якої сплачувалися внески);

Кс – коефіцієнт страхового стажу, який визначається як множник тривалості років стажу роботи на величину оцінки 1 року страхового стажу.


Накопичувальної системи поки не запропонували, як у цивілізованих країнах, але  зобов’язався це зробити до 2019 року. Накопичувальна пенсійна програма спочатку запрацює для українців, які не досягли 35 років. А далі має запрацювати для всіх вікових категорій.
 

Коментарі

П
парадокс

диє той фрасів Яценюк і його фронт, який публічно кричав Янковичу, що наш газ коштує 16 доларів !!! чому типир вони говорять лим про Європейську ціну на газ для обніщалого народу, коли за долари ми купуємо лише дись пяту частину, а все інше наше українське, тоєсть - наших олігархів, які дальше здирають сему шкуру з свого народу.

ГО
Гуцул Орест

Такоі ненависті до влади даже Янукович в своі самі худші времена не мав.Досить почитати коменти на сторінці Гройсмана в соцсеті та за голову хапаешся..люди ми справді терпіли або вони Боги...які небояться нічого

Ч
Читач

До "Правда 2" - не вийдуть бо се терпіли, они лиш на Майдан за гроші валовшні виходити.

ДП
До правди 2

А ти што думав.Ми такі е.Сидиме тихо вякаеме.Треба буде за 200 гривень вибереме достойних жуликів.На майдані ляжемо під кулі аби полудурок був головою Верховноі Ради.Президент барига.боремеся за покращення.за доллар 50.газ по 10000.перетерпеме.бо ми терпіли.

П2
Правда 2

Вякаєте всі по своїх комірчинах а хоть один вийшов на вулицю і попросив вернути вкраденоє.....

В
Варишський

Правильно.жидомасони знайшли саму бидлянську націю в світі рабів та лохів аби безбідно существовати за іх рахунок

Ч
Читач

Хочете стане ще веселіше? Мінімальна пенсія при злочинній бандитській владі Януковича - 949 грн, що при курсі 8 становить 118 долларів США. При чесній проєвропейській демократичній владі Порошенка, мінімальна пенсія 1373 грн, що при курсі 26,25 становить, увага... 52 доллари США. Вона там щось додали так? В 2018 прогнозований курс 30.10 грн за доллар. Панда Януковича відпочиває)

П
Правду

маєш мкчв. Нефік на когось надіятися. Спасіння утопаючих... Олігархи нормальною платнею не забезпечать. Тому і гойкають: держава має дати.

ШО
шо опять

с такими темпами скоро догонять пенсії котрі платили при злочиннуй владі,коли мінімалка була 100баксу, не пойму нашо було так ціни двигати, а грошей і так нема.

Ч
Чому

прпидумали тільки для закарпаття?

ДМ
до мкчв

Ви ще сподіваєтесь достойно жити на пенсію, яку вам буде платити Україна? Вже час прозріти...

М
мкчв

Прийде час, коли люди почнуть цінити офіційне працевлаштування, але тоді вже може бути пізно. Кожний до цього має сам дойти.

Читайте також