Перечинська молодь задіяна у міжнародному проекті

1
0

Співпраця міської влади Перечина та німецької організації товариства "Допомога народу України" останнім часом значно покращилася. Німці зізнаються: це стало можливим завдяки мерові міста, єдиноцентристки Мирослави Гуранич.

Після переконливої перемоги на дочасних місцевих виборах у травні 2009 року новопризначений мер пообіцяла завершити в місті роботу над створенням Молодіжного Центру. За рік, що минув з того часу,  зробити вдалося чимало і спільний міжнародний проект успішно втілюється.

Саме за ініціативи Мирослави Гуранич міська влада виділила під молодіжний центр будівлю на території колишнього військового містечка. А представники німецької організації товариства "Допомога народу України" взяли на себе зобов'язання сприяти ремонту та облаштуванню приміщення, а також встановленню тут необхідного обладнання. І ця робота нині триває.

- Нещодавно наша делегація відвідала німецьке місто Мюлінген, - каже мер Перечина, член Президії районної організації Єдиного Центру Мирослава Гуранич. - Ми брали участь у звітних зборах організації товариства "Допомога народу України", де мова йшла й про подальшу співпрацю з нашим містом.Німецькі колеги, що вже 8 років працюють на Закарпатті і 4 роки - в Пречинському районі, підтвердили свою готовність до подальшої роботи у цьому напрямку. Зокрема, й до успішної реалізації проекту зі створення Молодіжного Центру.

За словами Гуранич, в Перечині вже діє Молодіжна рада. ЇЇ учасники беруть активну участь в суспільно- культурному житті міста. За підтримки єдиноцентристів молодь впродовж року провела кілька цікавих і корисних масових заходів та акцій, що отримали позитивний відгук серед населення. Після створення Центру така діяльність стане ще більш різноманітнішою.

- А найголовніше молоді перечинці повірили у власні сили, переконалися, що здатні ініціювати та втілювати в життя досить амбітні проекти, - наголошує мер. - Окрім того, вони показали прекрасний приклад своїм ровесникам як з користю для себе і міста можна проводити вільний час. Тому ми й надалі будемо підтримувати Молодіжну раду у її прагненні зробити Перечин кращим.

Позитивні зміни у взаємовідносинах влади і молоді побачили й представники німецької організації. Під час робочої поїздки до Перечина представник товариства "Допомога народу України" Валентина Кріхер підтвердила, що залишилася задоволеною результатами зробленого. Та підкреслила: відколи місто очолює Мирослава Гуранич співпраця стала тіснішою й активнішою, бо мер - чудовий організатор, готовий до конструктивної діяльності та здатний об'єднати жителів міста навколо реалізації важливих проектів. Тому німецька сторона виявила готовність і в подальшому допомагати в створенні Молодіжного Центру та покращенні матеріально-технічної бази місцевих медичних закладів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також