Перечинське деревообробне підприємство незаконно вирубало лісу на 24 тис. грн.

13
0

Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області за порушення вимог природоохоронного законодавства призупинено розробку та вивезення деревини з лісосік

В ході проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Перечинське ЛГ» спеціалістами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області виявлено незаконні рубки дерев в лісосіках та  в насадженні, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, не вивезення  в установлений термін деревини з лісу, незадовільну та несвоєчасну очистку місць рубок від порубкових залишків, пошкодження та знищення природного підросту та молодняка.

В ході натурної перевірки встановлено, що трелювання деревини з 2 лісосік проводилося по волоку, що пролягав паралельно до гірського потоку, внаслідок чого проходило часткове його підтоплення. Рішеннями першого заступника Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області призупинено розробку та вивезення деревини з 2 лісосік. Державними інспекторами проведено розрахунок завданої шкоди та виставлено претензію на загальну суму 23930 грн. З метою усунення виявлених порушень директору ДП «Перечинське ЛГ» направлено припис. До адміністративної відповідальності притягнуто 24 посадові особи, накладено штрафів на суму в 2108 грн. Матеріали перевірки направлено для відповідного реагування в прокуратуру Перечинського району.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також