«Перечинське лісове господарство» оштрафували на 77 тис.грн

7
0

Як повідомив прокурор Перечинського району Роман ОРСАГ, очолюваною ним прокуратурою протягом другого кварталу цього року, спільно із спеціалістами обласної екологічної інспекції в області, було проведено перевірку дотримання державним підприємством «Перечинське лісове господарство» вимог природоохоронного законодавства.

Встановлено, що працівники державної лісової охорони державного підприємства «Перечинське лісове господарство» у своїй діяльності, всупереч вимогам Лісового кодексу України, Правил спеціального користування лісовими ресурсами, Санітарних правил в лісах України, належним чином не виконують покладені на них службові обов'язки в частині забезпечення збереження лісового фонду від незаконних порубок та неналежного лісокористування.

Зокрема, лісництвами державного підприємства «Перечинське ЛГ» при проведенні лісозаготівельних робіт протягом 4 кварталу 2009 та 5 місяців цього року було допущено ряд порушень вимог лісового законодавства.

А саме: пошкодження дерев до ступеню припинення росту, незадовільна очистка місць рубок від порубкових залишків, привласнення вітровальної деревини, не вивезення деревини у строки, встановлені лісорубними квитками, самовільні порубки деревини у насадженнях та під час розробки лісосічного фонду тощо. Внаслідок цього довкіллю завдані серйозні збитки.

Фахівцями екологічної інспекції по виявлених порушеннях застосовано у встановленому законодавством порядку майнові стягнення до лісгоспу на загальну суму майже 77 тис.грн.
Вжитими прокуратурою району заходами до дисциплінарної відповідності вже притягнуто 21 працівника державної лісової охорони лісгоспу, з вини яких були допущені виявлені перевіркою порушення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також