Перечинський центр зайнятості відкривав двері для всіх бажаючих

9
0

Вибір професії – велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше – перед собою.

 

Перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає  вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним успішно йти. Бо тільки сама людина може збагнути, до чого в неї найбільший хист, до чого відчуває вона покликання. Вибір професії – справа нелегка. Але робити цей вибір доводиться без винятків. На сьогоднішній день вибір молодих людей визначається престижністю професії та рівнем заробітної плати. Так, 19 січня в Перечинському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для учнів дев’ятих класів Тур’яполянської ЗОШ, Тур’ябистрянської ЗОШ та Поляногутянської ЗОШ на тему: «Вибір професії – вибір майбутнього».
 
Відкрила захід начальник відділу активної підтримки безробітних Перечинського районного центру зайнятості Леся Сивохоп. Вона провела своєрідну екскурсію по центру зайнятості та ознайомила учнів із роботою його відділів.
 
Заступник директора центру зайнятості Неля Ліман розповіла про перспективи росту промисловості району та надала характеристику професій та спеціальностей, які користуються попитом на місцевому ринку праці.
 
Бесіду продовжили представники Перечинського професійного ліцею, які розповіли про перелік робітничих професій, що їх можна здобути в професійному навчальному закладі. 
 
Юрисконсульт центру зайнятості ознайомила учнів із деякими пунктами КЗпП України. Провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Леся Палюх розповіла про професійне самовизначення, ознайомила з класифікатором професій, переліком навчальних закладів області та України та надала характеристику професій та спеціальностей, які користуються попитом на місцевому ринку праці.
 
Змістовною виявилася розповідь присутніх роботодавців із ТОВ «Індустрії деревообробки», «Дж. Д. Ф. Сервіс ЛТД» та ДП «Перечинський лісгосп». Найбільше запитань у випускників виникло саме до них. Школярі розпитували про перспективи працевлаштування та умови праці, заробітної плати.
 
Про послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню та про наявні вакансії розповіла начальник відділу сприяння працевлаштуванню Дарія Кость.
 
На завершення заходу було проведено анкетування з вибору професії. Деякі випускники виявили бажання пройти тестування з використанням профдіагностичних методик із метою визначення своїх здібностей до певних професій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також