Перечинці відсвяткували "Словенську веселіцу - 2015" (ФОТО)

6
0

13 вересня на центральній площі міста Перечин пройшло традиційне обласне свято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца-2015».

Свято проводиться кожного року в місцях, де компактно проживають етнічні словаки. Мета його - збереження та підтримка традиційного народного мистецтва словаків України. Організаторами свята виступили Закарпатська ОДА, управління культури, Обласний організаційно-методичний центр культури, Обласна культурно-освітня організація «Матіца Словенска» на Закарпатті та місцева влада Перечинщини.
На урочистому відкритті обласного свята звучали гімни України та Словаччини. 

Свято розпочалося «Молитвою за Україну» Миколи Лисенка у виконанні народного ансамблю пісні і танцю «Дружба» Ужгородського районного будинку культури. Хвилиною мовчання вшановали пам’ять Героїв з Перечинщини, полеглих у зоні АТО на сході України.
На сцені виступили художні колективи та окремі виконавці з Великоберезнянського, Іршавського, Свалявського, Ужгородського, Перечинського районів та гості із Словаччини. Традиційно, на фестивалі, проходила символічна естафета – «Курагов», яка передається від одного району до іншого. Цього року її передавала завідувачка районного організаційно-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Оксана Ільченко директору Перечинського районного будинку культури Євгену Судакову.

На території проведення фестивалю була розгорнута виставка творів народних умільців, ярмарка та дитячі атракціони. Учасники фестивалю були нагороджені подарунками, грамотами та подяками від організаторів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також