Перед вікнами Путіна повісили портрет Ходорковського з натяком (ФОТО)

20
1

Активісти руху "Мы" і "Смена" вивісили навпроти Кремля у Москві великий банер "Час мінятися!" з портретами укладеного Михайла Ходорковського і прем'єра Росії Володимира Путіна.

"Сенс цього плакату в тому, що Росії потрібні зміни. Несправедливо, коли біля керма влади перебуває людина, яку можна звинуватити за набагато більшій кількості кримінальних статей, ніж Михайла Ходорковського. Ми вважаємо, що символом змін могло б бути те, що Путіна відправлять у відставку, на нього буде заведено кримінальну справу, і він поміняється місцями з Ходорковським", - пояснив лідер руху "Мы" Роман Доброхотов.

За словами Доброхотова, доки на Великому Кам'яному мосту вішали плакат, співробітників міліції поруч не було, тому все обійшлося без ексцесів і ніхто з активістів не був затриманий.

Зате вже через кілька хвилин московські міліціонери стали забороняти фотографувати плакат. До фотографа Іллі Варламова, який знімав плакат із мосту, підійшли двоє співробітників міліції і стали вимагати документи. Після цього Варламов послав повідомлення на Twitter "Тікаю від ментів".

Як повідомляє Каспаров.ru, розтяжка висіла навпроти Кремля більш як півгодини. Потім приїхав наряд міліції, однак знімати розтяжку прийшли охоронці з готелю "Балчуг". Двоє молодих людей у чорних костюмах понесли її в напрямку готелю.

Нагадаємо, що напередодні Нового року суд Москви засудив колишніх бізнесменів Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва, яких на Заході вважають політв'язнями, до 13,5 років колонії загального режиму за звинуваченням у розкраданні нафти.

Коментарі

Я
яна

круто!

Читайте також