Переходити дороги в Ужгороді небезпечно навіть по зебрі (ФОТО)

28
2

Жителі скаржаться на періодичну несправність світлофорних об'єктів в різних частинах міста.

Скаржаться на ужгородські світлофори навіть в ДАІ. Адже ця служба повинна лише вказувати місце розміщення останніх, а обслуговуванням займаються вже інші фірми. На даний момент це КП «КШЕП» (тел. 66-10-27). Саме воно відповідає за стан утримання світлофорних об'єктів міста Ужгород.

Бюджетом міста на 2012 рік було передбачено 176,5 тис. грн (для проведення робіт з місячного, декадного та квартального утримання світлофорних об'єктів, з яких освоєно 163,4 тис. грн. Ця сума складає менше 1% всіх витрат управління міського господарства.  На підставі угоди конкурсних торгів (тендеру), вищезазначені роботи виконувалися працівниками КП «Уж-Світло».

Бюджетом поточного року передбачено 230,0 тис. грн, з яких станом на 01.08.2013 року освоєно лише 56,8 тис. грн.
Це досить дивно, оскільки світлофори в місті таки потребують ремонту. Є скарги на періодичні проблеми по вулицях Коритнянській, Капушанській (перехід біля «Білочки»), площі Петефі.

Щодо останньої, то проблеми з переходом тут є вже декілька місяців.Цей обєкт дуже часто не працює і люди змушені перебігати дорогу абияк.

За повідомленням міської ради, світлофорний об'єкт на пл. Ш. Петефі не працює протягом тривалого періоду, оскільки його обладнання (контролер) знаходиться на капітальному ремонті. До слова вартість нового контролера коливається від 11 до 48 тисяч гривень. Отож, і ремонтують в нас світлофори.

В той же час не слід забувати, що міські світлофори старі, давно вже вичерпали свій експлуатаційний ресурс, і деякі з них функціонують ще з 80-х років минулого століття. Тому коректної роботи від них очікувати не варто. 

Раніше ми повідомляли, про ДТП, що трпилося в Ужгороді саме на зебрі. 

Коментарі

П
пішохід

Чому не пишете, ош у Мукачеві на Садовій-Духновича уже місяць перейти вулицю не мош, бо світлофор не робить, Миру не мош перейти та й багато інших вулиць. Лем в Ужгороді видите недоброє, а в Мукачеві все супер робить і жіть хорошо.

Н
Неймар

По вулицi Льва Толстого по зебрI i робочим свiтлофором небезпечно переходити.iзда на червоне там часто.рекомендовано камери покласти, штрафiв би було навалом.

Читайте також