Пересічки раз на рік не буде: у ВP відхилили проект закону, але розглядають 2 інших

12
24

Пропозиція, за якою українці мали платити раз на рік певну суму (близько 200 євро) і спокійно їздити без постійних пересічок, не отримала підтримки в Києві.

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики відхилив законопроект 5567, який міг би суттєво спростити життя власникам авто з іноземною реєстрацією.

Втім, це досить очікувано, розповів у коментарі для Mukachevo.net керівник ГО «ЗАВТРА» Павло Білецький. За його словами, на розгляді залишились 2 інших законопроекти, які мають значно більше шансів на ухвалення.

Перший з них, за номером 5561, передбачає відтермінування стандарту Євро 6, який хотіли ввести вже з 2019-го року, що виглядало не надто реальним, бо в Україні ще багато авто не дотягують до стандарту Євро 5.

Другий законопроект, за номером 5562, пропонує своєрідну одноразову «амністію» до всіх завезених в Україну авто з іноземною реєстрацією. Це означає, що їм можуть дозволити розмитнення за пільговою ставкою податків не залежно від року випуску. Мова йде про ПДВ та мито, що становитиме до 40% від вартості авто, а при нинішніх правилах розмитнення вартує до 300%. Але тут, скоріш за все, встановлять певний запобіжник, аби не допустити спекуляцій, наприклад, що авто до цього вже має перебувати на території України півроку, розповідає Павло Білецький.

Нагадаємо, ідея про пересічку раз на рік виникла наприкінці минулого року після тижневого блокування ряду КПП на Закарпатті.

Коментарі

С
Степан

Немає при владі державних людей. Це хапуги, тільки дерибанять державу і оббирають народ.Вони ніколи для людей нічого доброго не зроблять.

ДН
до нижньої марги

сасай ЗАЛ упа,марго майжануто-свідуриста

ВД
Володимир до мкчв

Чоловіче проснися !!! Чим старіша машина тим більший налог, страховка? Це може діяти в гейропі но не в Україні !!! Як старші люди та пенсіонери з мізерними прибутками це зможуть платити, та чому з твоїх слів пенсіонер на старенькій таврії має платити більше як нардеп за мерса? Ти головою думаєш ?

В
Вариш

Вся Європа купує машини по малих розтаможкх, ми нібито в асоціації , а машини розмитнюй по старому. Єнна проблема, а ко буде купувати машини шоколадного злодія, кіть будуть нормальні розтаможки.

В
василь

а менi i на таврii не погано пересуватися

М-
мкчв - продовження

Особисто я підтримую людей, які намагаються внести зміни у законодавство. Але, якщо ми країна що рухається в Європу, хочу розділити цих людей на: а) людей, які хотіли би внести зміни в тарифи на розмитнення в комплексі зі змінами в ТО та страхуванні - цих однозначно підтримаю. б) на шаровиків, які ні там ні тут нічого не платять, а хочуть в кожному законі знайти дирку аби лищ нічого не платити. І тут вони на мають право порівнювати нас з Європою. В будь-якій країні маєш право їздити чужинцем не більше пів року. Інакше міняй реєстрацію і клади місцеві номери.

М
мкчв

Необхідні лояльні ціни на розмитнення, але тільки якщо: - ввести жорстий ТО - не бабло в МРЕО занести, а реальне ТО автомобіля. У випадку ДТП із-за технічного стану повня відповідальність на СТО, яке видало техталон. - страхування. Чим старше авто, чим більше їздить власник - тим більша ставка. - податок на власність авто. Чим старше і вбите - тим більший. Тим самим стимулювати людей переходити на більш економічні і технічно сучасні машини. Це я не написав нічого нового, це все працює в Угорщині. Чому я зміг купити авто в Бельгії, розмитнити в Угорщині, авто 2006 року і Євро 3. Угорцям таке авто підходить, нашим видно ні. Я плачу ТО, я плачу податки, я плачу страхування. Це все я халишаю в іншій країні. А міг би платити у нас. Для вбросів тіпа сарай скажу - авто Ауді Ку7 і ВІДМІННОМУ тхнічному стані (див. вище про ТО), просто в два рази дешевше ніж у нас.

А
Анти_горонда

Люди ДОБРИ? Як ви нерозумиэте? Це горондяни виновати!!!

.
...

Підтримую 111 в усіх європейських країнах ціни на автомобілі майже у двічі менші ніж в Україні а заробітна плата мінімум у кілька разів вища. Вдуматись : Угорщина має в чотири рази менше населення ніж Україна але в чотири рази більший бюджет....Я уже не говорю за Чехію і за більш розвинені країни з населенням приблизно як в Україні... Се ТОРБА по нашому.... Мені дивно коли люди "піняться" на пересічників ...Се просто ганьба...Не можеш помогти та хоть не мішай! А хто має гроші на машину із салону тому не буде "помеха" можливість розтаможити б/у, бо він і так купить із салону....Бо має гроші...

D
Dark

До Володимира: То підіть і скажіть владі.чи не такі як ви і обираєте цю владу!! А поки є закон-його треба виконувати!!!

В
Володимир

Краще "барани" у владі прийнялиб розмитнення за 200-400євро і не парили ні собі ні людям голову, і гроші в "цуравий" бюджет поступалиб постійно!!!

CB
cz bernard

боти, не залякуйте людей

А
АТас

Боже, яких дурнів ти напустив на цей сайт! пише-"Ви за ці дороги не платили, аби мати право ним їздити"- а хто платив? ти, довбню? дорожний тариф закладено в ціну топлива:скільки їздиш-стільки платиш, незалежно од того, який номер на машині і такоє тупоє лізе шось умнічати-помовчи ліпше,за розумного тя приймуть

С
Сват

Dark красавчик підтримую

D
Dark

До 111: Зарплати ні до чого.це окреме питання. Вибираємо владу злодіів за 500 грн-іі і маємо. Але: ті,хто стоЯв на майдані і сильно кричав Слава Украіні,чому не хоче постраждати за Украіну??а вказує на інших?все треба почати з себе!!!

2
222

А за шо платити , шо у нас є дороги покажіть де ?

О
Олександр

Хочете їздити на авто на закордонних номерах - їздіть ЗАКОРДОНОМ, а не по українських дорогах. Хочете їздити на іноземних номерах по українським дорогам - заплатіть податки. Бо ви приспособленці, ухиляєтеся від сплати податків, а потім кричите що ніхто нічого не робить. Ви за ці дороги не платили, аби мати право ним їздити!

1
111

Не всі купують цурбаки,наприклад машина за кордоном коштує 12-13тис.€.то в нас така машина коштує 20 тис.€.Питання: чому маємо переплачувати?Чи може у нас більші зарплати як за кордоном?

А
Анти_горонда

ЛЮДИ ДОБРИ! Доки село горонда буде у склади украини. Нияки загран-иномарки нам несвитять.

Б
Бейло

А шо будуть робити із тими новими салонами де машини у кредити продають.Якшо дозволять пересічку раз на рік то ті салони можна закривати.Яка европа якшо один закон до людей неможна прийняти.Зарплата 50уе а машина 15000 скільки років треба відкладувати ціле життя.На яку країну рівняються чини відхиляючи закони.

D
Dark

попереднім двом: це ви хочете всіх лохами зробити. Купили цуря за 400 ЄВро і хочете форсити на ньому по дорогах. можете заробити - заробіть і купіть нормальну машину(є можливість розтаможки за машини Євро-5 з 2010 року). не можете - не пілікайте туй. а то накупляли цурбаків. Європа вас за лохів має. весь шрот сюди ганяє.

М
Микола

Мають тебе Максим і всіх українців за дурнів.Ти мабуть багатший за європейців, що мусиш платити за авто три ціни.Так, Макс, ти ЛОХ.

ІЩ
імре що дрімле

максим у вас украінців одна велика проблема; це ЖАБА, ВЕЛИКА ЖАБА за собою дивися , лох у твоему випадку то діагноз

М
Максим

Правильно зробили, що відхилили. Чомусь ті хто заробляє тут гривні - має переплачувати за авто, а той хто заробляє євро - не має переплачувати.

Читайте також