Переваги безконтактних карток

10
0

Безконтактні картки стали звичним атрибутом для багатьох людей, які звикли користуватися фінансовими інноваціями.

Але дехто продовжує користуватися звичайними картками, не підозрюючи, що безконтактні набагато зручніші. Важливо також розуміти не тільки які переваги безконтактних карток бувають, а й як ними користуватися.

Основні переваги безконтактних карток

Отже, до переваг безконтактних карток потрібно віднести:

  1. Зручність. Це чудовий інструмент для керування власними фінансами. Транзакція під час щоденних розрахунків відбувається майже миттєво, адже якщо сума чеку менша за 500 грн, вам не потрібно підтверджувати операцію за допомогою ПІН-коду (або іншим способом, якщо ви користуєтеся смарт-годинником чи телефоном).
  2. Безпечність. Термінал для оплати не зчитує дані карти під час здійснення операції. Натомість пристрій отримує одноразовий динамічний код. Його неможливо розшифрувати, шахраї не зможуть отримати вашу особисту інформацію та використати її у власних цілях.
  3. Надійність. Система не може списати гроші двічі, оскільки під час здійснення операції термінал для оплати блокується. У такий спосіб із рахунку у вашому банку знімається саме стільки грошей, скільки потрібно згідно з чеком.

Де можна використовувати безконтактні оплати

Наразі весь світ потроху переходить на безконтактні розрахунки. Зараз людям доступно дуже багато торгових точок, де знаходяться термінали, що підтримують оплати безконтактними картками.

Якщо говорити про Україну, тут ви можете розраховуватися майже в будь-якому магазині. Це супермаркети, заправки, аптеки, кінотеатри, ресторани, таксі та чимало інших підприємств. Потроху безконтактні розрахунки стають доступними в громадському транспорті: Київському метрополітені, фунікулерах, тролейбусах, маршрутках тощо.

Як користуватися безконтактними картками

Якщо ви отримали від вашого банку безконтактну карту, розрахуватися нею набагато простіше, ніж звичайною. Для цього потрібно виконати лише кілька простих дій:

  1. Попередити касира про оплату карткою.
  2. Піднести карту до терміналу, коли касир введе туди потрібно суму.
  3. Ввести PIN-код, якщо сума перевищує 500 гривень.
  4. Дочекатися поки система виконає операцію.

Також існують інші платіжні інструменти та сервіси, за допомогою яких ви можете ще більше спростити свої щоденні розрахунки. Зокрема, мова йде про такі сервіси як Google Pay, Apple Pay, Xiaomi Pay, Garmin Pay. Додаючи вашу картку Mastercard до цих гаманців, ви зможете розраховуватися за покупки за допомогою власних цифрових пристроїв ? смарт-годинників, фітнес-браслетів або смартфонів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також