Перевірка виявила не одне порушення на Чопській митниці

12
0

Ще на початку липня 2011 року у Чопська митниця провела брифінг за участю директора організаційно-розпорядчого департаменту Держмитслужби України – Віктора Бондаря та голови комісії комплексної перевірки - Геннадія Романенка, які оприлюднили результати комплексної перевірки митного органу, за якими притягнено до відповідальності 255 працівників, 34 з яких уже звільнені.

За результатами перевірки службової діяльності Чопської митниці за період роботи з 01.06.2008 до 07.06.2011, яку здійснювала комісія Державної митної служби України в червні 2011 року, виявлено факти порушень і зловживань посадовими особами митного органу. Зокрема, встановлено посадових осіб, неправомірні дії яких призвели до порушень законодавства й до збитків, заподіяних Держбюджету України на 19,2 млн.грн. 

Так, за рахунок заниження митної вартості товарів заподіяно матеріальних збитків державі на суму понад 15,5 млн.грн. За рахунок невірної класифікації товарів заподіяно матеріальних збитків на 900 тис.грн.

Також виявлені системні порушення в організації роботи та оперативно-службовій діяльності митного поста «Виноградів» (колишня Виноградівська митниця), пунктів пропуску «Дяково», «Вилок», «Лужанка», «Косино», «Дзвінкове».

Відповідні матеріали після завершення комплексної перевірки Держмитслужби були скеровані до Генеральної прокуратури для відповідного реагування.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також