Перші дні в Осло Альоша провела гіперактивно (ФОТОРЕПОРТАЖ)

17
1

З самого ранку 18 травня делегація Alyosha разом зі співачкою вирушила на першу репетицію в Telenor Arena (місце, де буде проходити конкурс «Євробачення - 2010»).

 На цій репетиції режисер - постановник «Євробачення» вислуховує побажання артиста, відбудовує відео - зображення і звук. Артист виступає не у сценічному костюмі, а тільки в сценічного взуття. Саундчек Alyosha був призначений відразу після прогону номери Азербайджану (Сафуре). На САУНДЧЕКУ були присутні, крім супроводжуючих Alyosha, європейська преса і представники від делегацій інших країн. Усім дуже сподобався виступ представниці від України, особливо, звернув на себе увагу приголомшливий голос співачки.

Після саундчеку співачка разом з Вадимом Лисицею і співробітниками CFC - консалтинг перейшли в прес - рум, де їх вже чекали модератор і європейська преса. Aлеша розповіла про глобальне посилі пісні, про зйомки в Чорнобилі і програмі EcoVision. Журналістів вразив розповідь про мертвому місті - стало ясно, що європейців хвилюють екологічні проблеми не менше, ніж нас.

Представники Aлеші були одягнені у футболки та шорти з елементами малюнків українського художника, які також присутні на м'ячах і буклетах, які українці привезли в якості сувенірів. Після конференції журналістів запросили взяти участь у товариському футбольному матчі "Green Game", який пройде 23 - го травня - це частина програми EcoVision. Малюнки на м'ячах в цілому створюють образ планети, на якій немає місця екологічної катастрофи, болю і страждань. Пресі також роздали буклети з фотографіями Aлеші, що символізують 10 екологічних проблем на Землі. Європейська преса дуже добре прийняла співачку і побажала їй успіху на «Євробаченні».

Поїздка в норвезьку школу і екскурсія по Осло. 3 день

На третій день Aлеше запропонували відвідати одну з норвезьких шкіл, діти якої спеціально готувалися до приїзду співачки з України. У школі делегацію зустрів директор і запропонував пройти в актовий зал, де її вже чекали діти. Школярі з другого по сьомий клас сиділи прямо на паркетній підлозі перед сценою. Діти дуже радо прийняли співачку, культура України викликали у них живий інтерес. На початку директор школи привітав Aлешу і запропонував їй оцінити талант норвезьких діток, які підготували декілька номерів до приїзду співачки. Першим номером у програмі став гімн школи, другим - дует двох норвезьких школярів, які виконали ліричну пісню англійською мовою.

Наступним свій талант продемонстрував великий шанувальник творчості Майкла Джексона - юнак, який спробував в точності повторити деякі комбінації рухів Майкла. Наостанок дітки заспівали забавну заводну пісеньку англійською мовою. Ще діти трохи розповіли про Норвегію, її звичаї та навіть продемонстрували національні костюми норвежців різних епох. Aлеша подякувала приймаючу сторону і виконала дві пісні - «Sweet people» і «Ноктюрн» (пісня норвезької групи "Secret garden", з якою Норвегія перемогла на "Євробаченні" в 1995 - му).

Після закінчення офіційної частини до цього спокійні й організовані діти кинулися до Aлеше обніматися і брати автографи. Хтось захотів автограф на папері з побажанням, а хто - то вважав за краще поставити його на руці. За обнімательно - автографной частиною надійшла пропозиція від директора покуштувати норвезьку кухню. Разом з нами дозволили пообідати кращим учням цієї школи в якості заохочення. Потім директор школи влаштував нам екскурсію по живописних куточках присадибної шкільній території. Норвезька природа просто приголомшлива-водоспади, ліси ... Архітектура теж просто дивовижна. Директор школи провів для українців екскурсію в невелике поселення, де колись - то жили ремісники. Там є безліч невеликих музеїв з традиційними норвезькими ручними виробами, і навіть збереглася невелика шоколадна фабрика. Директор школи запевнив, що від усього серця бажає Альоші всього найкращого, але побажання удачі вголос не вимовив - за їх приймете, в такому випадку побажання не збудеться.

Новостав норвезьких школярів, українці вирушили на екскурсію по Норвегії. Судячи з графіку на найближчі дні, це була їхня єдина можливість познайомитися з культурою Норвегії та оцінити пам'ятки Осло.

На автобусі делегація вирушила в порт, де і пересіла на невелике судно, яке доставило українців до музею норвезької слави на півострові Бюгдай. У різних його павільйонах знаходяться макети в точності відтворених кораблів у натуральну величину, які коли - то добули славу Норвегії героїчними вчинками своїх команд.

Тут і кораблі вікінгів, і музей «Фрам», і однойменний експонат, кільової корабель Фрам з яйцеподібні дном, побудований для того, щоб протистояти льодовим стиснення Арктики ... Але, мабуть, саме захоплююче місце - «Кон-Тікі». У ньому два основних експоната - бальсовий пліт «Кон-Тікі» і папірусних тура «Pa-J», на яких сміливий норвежець здійснив свої знамениті плавання. «Кон-Тікі» розташований так, що з нижнього поверху музею видно днище плота, покрите водоростями і черепашками, і звисаюча «водолазна» кошик. У музеї гостям люб'язно пропоную спробувати суп «Кон - Типи», який подають тільки тут. До складу супу входять компоненти, якими харчувалися моряки під час плавання: скат, синій краб, мідії, різні види риб і т.п. Незвичайний суп безумовно не залишив байдужим українську делегацію!

Наступною у програмі була галерея мистецтв норвезького художника, якого надихнула відома норвезька покорительки гір - королева льоду. Після відвідин галереї українська делегація вирушила назад у готель. Під час екскурсії українці встигли подружитися з представниками Молдови, Вірменії та Ізраїлю.

Коментарі

Я
я

ми з тобою!!!

Читайте також