Перші слова Гімну навіюють Колесніченку похоронний настрій

5
4

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що перші слова Гімну України "Ще не вмерла України і слава, і воля" не об’єднують і не є життєдайними для українців.

"Я вважаю, що Гімн має об’єднувати, надихати і бути дороговказом для держави і для суспільства. Ми можемо бути традиціоналістами, але ці два рядки, про які йдеться, - вони не об’єднують, і вони не дають життєдайності. Вони мені нагадують слова Грушевського, який казав: "Українці найбільше вміють організовувати похоронні заходи. У цьому вони найкращі". Так от, не хотілося б, щоб ми ось таким чином будували державу. Натомість Гімн, якщо це можливо, якщо парламент прийме щодо цього позитивне рішення, має бути об’єднуючим і дороговказом", - наголосив парламентар.

На запитання кореспондента, чи буде Партія регіонів підтримувати законопроект Ветвицького щодо зміни перших слів Гімну, Колесніченко відповів: "Я буду підтримувати це. Тому що я не бачу, в чому "ми не вмерли" і "в чому вороженьки". Я вважаю, що і Бог у нас є, і ми можемо підкоригувати це право".

Нагадаємо, народний депутат України (позафракційний) Дмитро Ветвицький вніс на розгляд Верховної Ради законопроект щодо зміни перших слів Державного Гімну.

Коментарі

Г
гентош

Текст Гімну, дійсно, невдалий і його потрібно міняти. Слова повинні викликати гордість, а не якісь змішанні почуття.

L
Lesiki

Колесніченко мені вже нічого не навіює. Коли читаю "висловлювання" ПРидуркуватого шовініста, то розумію шо наша держава вже навіть не Гондурас...

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

З ТАКИМИ ЯК Колесніченко ТА ІНШИМИ З ПАРТІІ ОБРИГАНИХ УЖЕ НЕДОВГО ЛИШИЛОСЯ ЧЕКАТИ

Т
тетяна

я також вважаю що гімн своїм звучанням і текстом повинен надавати в душі підьем для життя, а він втискує в голову ще не вмерла Україна

Читайте також