Перший ювілей Закарпатської «Інтерляльки»

5
0

вчора розпочався X Міжнародний фестиваль театрів для дітей "Інтерлялька-2007"

Ось уже вдесяте поспіль на гостинну Срібну землю приходить яскраве і барвисте свято дитячого театрального мистецтва – традиційний Міжнародний фестиваль «Інтерлялька».
    Відрадно, що з кожним роком цей престижний митецький форум розширює свої творчі обрії, залучає дедалі ширше коло учасників як з нашої країни, так і з країн Європейської спільноти. До речі, нинішній ювілейний фестиваль зібрав до Ужгорода кращі колективи дитячих лялькових театрів з Болгарії та Сербії, Словаччини та Угорщини, Румунії, Польщі та Білорусії.
    Про зрослий авторитет і міжнародне визнання Закарпатської «Інтерляльки-2007» переконливо свідчить і той факт, що рішенням Міжнародної асоціації театрів ляльок «UNIMA» цей фестиваль віднині знайде постійну прописку в щорічному гастрольному календарі такої поважної культурологічної організації. В цьому досягненні є незаперечна заслуга і колективу Закарпатського обласного театру ляльок і керівництва благодійного фонду «Вільна сцена», очолюваного першим директором та організатором обласного дитячого театру ляльок, справжнім ентузіастом та подвижником Олександром Туряницею.
    Це, зокрема, відзначили у своїх виступах на урочистому відкритті Х-го Міжнародного фестивалю дитячих театрів «Інтерлялька-2007» заступник голови облдержадміністрації Іван Качур та заступник голови обласної ради Василь Брензович.
    Приємним сюрпризом для численних гостей обласного центру , глядачів та шанувальників театрального мистецтва стане й проведення нового фестивалю камерних вистав драматичних театрів, яке вперше пройде в Ужгороді в рамках ювілейної програми «Інтерлялька-2007».
«Оскільки аналогів такого творчого форуму камерних вистав на сьогодні в Україні ще не має, то обласна влада схвалено оцінює та підтримує таку ініціативу Закарпатського театру ляльок та благодійного фонду «Вільна сцена» і сподівається, що саме на теренах Закарпаття буде започаткований й апробований цікавий творчий зачин, який знайде поширення й в інших регіонах України» - зазначив у своєму вітальному слові заступник голови облради Василь Брензович.
    Та все ж таки головним підсумком нинішнього ювілейного фестивалю «Інтерлялька-2007», мабуть, стане подарована дітям і дорослим радість щирого та невимушеного спілкування з чудовим, казковим світом самобутнього театрального дійства, яка назавжди залишиться в серцях і душах вдячних глядачів…

На фото: учасники урочистої ходи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також