Петров запропонував уряду проєкт з 6 районів на Закарпатті

51
12

Йдеться про 6 районів: Ужгородський, Мукачівський, Берегівський, Хустський, Тячівський та Рахівський.

Сьогодні, голова Закарпатської ОДА Олексій Петров взяв участь у засіданні Кабміну, на якому зокрема розглядали проект постанови Верховної Ради України про утворення та ліквідацію районів.

За словами Петрова, він звернувся до Уряду із оновленим варіантом проектних адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального(районного) рівня.

Ним передбачено шість районів області : Ужгородський, Мукачівський, Хустський, Берегівський, Рахівський, Тячівський.

"Під час оголошення попереднього поділу областей на райони міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов назвав 5 районів із уточненням, що від Закарпаття надійшло зауваження. За пропозицією прем’єр-міністра, зауваження, яке вивчається, приймуть до уваги під час розгляду у комітеті Верховної Ради", - йдеться у дописі Петрова.

Нагадаємо, Mukachevo.net писало про те, що на Закарпатті після реформи може з'явитися 6-й район.

Разом з тим він опублікував оновлену карту районів Закарпатської області:

Коментарі

М
Мирослава

Таким чином можна залишити Виноградовский район. Велика килькисть селищ не говорить угорською, щоб обеднувати нас з Береговим

Т
Троцкій

По законам Мерфі кількість чиновників навпаки збільшиться. Нема чому радіти і переживати. Не оголошують про скорочення ченовників, ті що були у районах залишаться плюс добавляться нові над-районні.

1
111

Такі реформи можливі у стабільній державі. Нині - це шлях до розвалу.

ДВ
діджіталізація в Ясіня

Но да, да... Так на практиці і "буде". Лапша по ушам тим, хто не проживає в гірських селах.

Д1
до 12:44

Точно сказано. З Ужгорода тепер треба буде їхати сотні кілометрів аж у Львів то майже 2,5 сотні кілометрів, або навіть в Київ - вісім сотень кілометрів. Ужас просто які відстані при тому шо я максимум у бовт хожу і то з палатков. Чоловіче, Закарпаття на біцігльох мож обїздити вдоль і впоперек, про які сотні кілометрів ти говориш? Коли ти останній раз брав якусь довідку? Каждий динь бігаш за ними? Проблема не в тому скільки їхати треба шоб взяти довідку. Проблема в тому, щоб не було ніяких довідок. Точніше щоб вони були в єдиному реєстрі довідок і ти про них даже не здогадувався. Проблема в тому, що у нас одні з кращих в світі програмісти, а документообіг досі паперовий. Ти далеко відстав від сучасного світу. Досить зробити єдиний опен-сорс-хаб з API і програмісти разом з підприємцями безкоштовно оцифрують весь документообіг.

ШБ
Шмірґлі бачі

Доста било і чотири, дармоїдів районних сокращати треба

Х
ххх

Годину тому Уряд на позачерговому засіданні затвердив кількість районів Закарпаття з цифрою 5. Так що пізно спохватидися, Рахівського району не буде. Петьвка зробив свою справу.

Б
бувалому

Чиновників то менше... Но за різними довідками будеш добиратися за сотні кілометрів в райцентр і кланятися там іншим чиновникам.

М
м-да...

Адмінреформа просто "бомба": Виноградово- 25,4 тис. жит. Берегово - 23,7 тис. жит. Свалява - 17,9 тис. жит. Рахово - 15,5 тис. жит. Тячево - 9,0 тис. жит. Виноградово і Свалява втрачають статус міст - районних центрів.

R
reCAPTCHA

навіщо потрібна ця вся катавасія

1
111

супер

Б
Бувалий

Менше чиновників , краще жити. Нормально складено.

Читайте також