Петьовка – Махніцькому: перевірте Великобичківський лісгосп, громада вимагає (Звернення)

21
3

Народний депутат просить генеральну прокуратуру провести комплексну перевірку державного підприємства та притягти до відповідальності винних у можливих злочинах.

Як інформує Rakhiv.in, зверненням до генерального прокурора Василь Петьовка відреагував на відкритий лист громади Великого Бичкова

У ньому зазначається, що директор держлісгоспу Сойма Ю. М. за завищеними цінами придбавав основні засоби, зокрема – дровокольний станок, чим заподіяв матеріальну шкоду державному підприємству. Окрім цього, за відпрацьованими схемами, наполягають люди, систематично, шляхом складання фіктивних актів виконаних робіт на будівництво лісових доріг, які фактично функціонували раніше, керівник держлісгоспу здійснював розкрадання коштів підприємства. Також заявники вказують на масове вивільнення з роботи фахівців галузі та призначення на керівні та інші ключові посади в держлісгоспі родичів директора Сойми Ю. М. 

У зверненні народного депутат йдеться, що не поодинокими також є факти виділення лісових ділянок під розробку, що проводиться з порушенням існуючих правил адресно наближеним до директора підприємцям та особисто його брату Сойма С. М.

Поряд з цим, мають місце випадки проведення самовільних рубок, продукція яких за сприяння керівництва держлісгоспу не обліковано вивозиться без документів та переробляється на підконтрольних приватних пилорамах чи реалізується третім особам оминаючи касу підприємства, зазначається у зверненні.

Тому, йдеться у зверненні Василя Петьовки, він просить відомство провести комплексну перевірку наведених у вказаному зверненні фактів порушення вимог природоохоронного законодавства посадовими особами Великобичківського держлісгоспу Рахівського району Закарпатської області, стану збереження державного майна та раціональності його використання, у тому числі правильності відведення лісосік для розробки та виписки лісорубних квитків.

Коментарі

Г
Гуцул

Я хотівби щоб Петьовка заглянув на попередні корупційні схеми Пукмана В.В.коли він був директором Вел.Бичківського лізгоспу мова йде про міліони.

Г
Гуцул

Молодець Петьовка, що підтримав громаду, адже підтримков зрушив ту точку яку громада вже 10р. Хоче привернути увагу для збереження лісів Бичківської долини! Щодо Сойми та Пукмана то 2 чоботи пара! Якщо Сойма виявляв самовільні рубки які робились при Пукману чи по його вказівці то матеріали повинні надатись в правоохоронні органи для надання правової оцінки! Разом із-тим, ніхто ненадавав право Соймі грабити Бичківський лісгосп тай ще в таких маштабах? Крім того, громадяни ще не всі злочини Сойми виклали у зверненні! Хай відповідні служби проведуть належну перевірку і там буде видно хто насправді злодій! Р.S. За останні 10років це 2-ге звернення щодо зловживань в лісовому господарстві яке реально люди непобоялися і підписали. Бажаю громаді виграти бій, адже воювати з лісовою мафією на боці якої управління лісового господарства у Закарпатській обл., прокурори, міліція та СБУ взагалі нетак просто?

У
удут

Провирте Анталовського В В який за час правлиння накупляв по декілька квартир у мукачеві

Читайте також