Пейтер Чаба заявив, що є єдиним політиком-угорцем, у якого лише український паспорт

16
1

Депутат Закарпатської облради Пейтер Чаба прокоментував оголошення його в розшук за підозрою у недекларуванні майна в Угорщині.

Журналістам Суспільне Ужгород Пейтер Чаба заявив, що не має угорського громадянства.

"Я єдиний угорський політик, у якого немає подвійного громадянства. Я маю виключно українське громадянство", — зазначив депутат облради.

Щоправда пізніше політик, підозрюваний у злочині, намагався виправитися, що він не це мав на увазі, мовляв, що просто у нього немає подвійного громадянства. Хоча, неодноразово виникали факти про те, що у багатьох членів партії КМКС є у наявності угорський паспорт.

"Про те, що НАБУ оголосило мене у розшук, дізнався через українські ЗМІ. НАЗК та НАБУ мене ніде не шукали. Про те, що розпочали розслідування, я дізнався днів 8-9 тому, коли антикорупційна прокуратура викликала мене в Київ на 9 січня. Я повідомив прокурору, що готовий з'явитися, але не 9 січня. На іншу дату. Я готовий дати відповіді на будь-які питання, оскільки я не скоїв ніякого злочину", — розповів Суспільному депутат Закарпатської облради Чаба Пейтер.

Дивним є також твердження політика, що він незабаром планує повернутися до України. Хоча виїхав майже рік тому 21 лютого 2022 року. Свого часу Василь Брензович теж планував повертатися в Україну, але вже довгий час живе в Будапешті.

Ситуація виглядає також незрозумілою щодо терміну перебування пана Чаба за кордоном. Адже знаходитися там можна 90 днів, а він уже перебуває 11 місяців. Єдине пояснення, якщо повірити інформації про відсутність угорського паспорта, то це, що депутат став на облік як біженець.

"Я не ховаюся. Я хочу повернутися додому, в Україну. І хочу цю справу закрити. Ми сподівалися, що це рішення зможемо оскаржити у суді, але я це можу робити тільки через 60 днів", — каже депутат.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що НАБУ офіційно оголосило у розшук депутата Закарпатської облради Пейтера Чабу. НАБУ підозрює депутата від КМКС "Партії угорців України" у не внесенні у декларацію відомостей про дві компанії, зареєстровані ним у Будапешті (Угорщина), сумарний статутний капітал яких становить 93 млн угорських форинтів (станом на 31.12.2020 за курсом НБУ близько 8,9 млн грн).

"Ця фірма, проєктна фірма, у якій я був власником, але тоді, коли її потрібно було декларувати, я вже не був її власником. Ця справа має виключно політичне підґрунтя", - заявив депутат облради.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

P
Petya

Не жалеет он себя! Всё о народе думает! Пора и отдохнуть!

Читайте також