П’яний виборець з'їв бюлетень, а в кабінках – "чарівні" ручки

8
0

Заступник голови ЦВК Ганна Усенко-Чорна розповіла, що окремих виборчих дільницях зафіксовані певні порушення, які мали на меті вплинути на результати голосування.

Про це вона сказала під час брифінгу у ЦВК у неділю.

За словами Усенко-Чорної, у Луганській області у м. Лисичанськ у110 окрузі стався випадок, коли один виборець, громадянка Волкова, вихопила десять бюлетенів і вкинула в скриньку.

За цим випадком відповідними правоохоронними органами здійснюються відповідні слідчі дії.

Голова територіального виборчого округу №145 у м. Ізмаїл Одеської області повідомив, що на виборчій дільниці № Д19 у с. Мирне в кабіні для голосування було знайдено ручку, чорнила якої зникають.

За цим фактом, за словами заступника голови ЦВК, було складено відповідний акт, повідомлено органи внутрішніх справ та СБУ.

"Мала місце одна прикра подія, коли працівники органів внутрішніх справ запросили голову ОВК територіального виборчого округу №167 на так звану "співбесіду". У зв'язку з цим хотілось би звернутися як до керівництва міністерства, так і до рядових працівників органів внутрішніх справ із закликом не чинити перешкод у роботі відповідних виборчих комісій", - сказала Усенко-Чорна.

Вона наголосила, що така "не дуже адекватна зацікавленість органів внутрішніх справ не сприяє ефективній роботі ОВК".

Усенко-Чорна також підтвердила і формацію про те, секретарів однієї з виборчих комісій  Стапан Радник, 1950 р.н. дійсно помер, за попередніми даними, від серцевого нападу.

Водночас, за її словами, наразі приступила до роботи одна з нібито замінованих дільниць м. Літигіно, на інших здійснюється перевірка.

Крім того, на виборчій дільниці №15 (виборчий округ №146) у Полтаві нетверезий виборець намагався з'їсти бюлетень, повідомляють "Українські новини".

За словами начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС у Полтавській області Юрія Сулаєва, чоловік прийшов на дільницю в нетверезому стані, взяв бюлетень і попросив членів комісії заповнити його за нього, тому що боявся поставити галочку не за того кандидата.

Коли йому відмовили, він сам пішов до кабінки і проголосував, але вийшовши звідти пішов не до урн, а до виходу.

Члени комісії і спостерігачі його зупинили і попросили опустити бюлетень в урну. У відповідь почули голосну лайку, після чого виборець засунув бюлетень собі в рот і почав жувати.

За словами Сулаєва, члени комісії склали акт про псування бюлетеня і визнали його недійсним.

Чоловіка затримали міліціонери і на нього складено 2 протоколи: за хуліганство і появу в громадському місці в нетверезому вигляді.

Разом з тим на виборчих дільницях у Києві заборонено користуватися мобільними телефонами.

За словами голови однієї з дільничних комісій, це зроблено з метою убезпечення проведення "каруселів".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також