П`ятнадцять ДТП за один день

2
0

в Ужгороді

Спека, котра ось уже кілька днів панує в області, без сумніву  негативно впливає на учасників дорожнього руху. Розігріті сонцем водії та пішоходи втрачають пильність. 

За інформацією старшого інспектора відділення ДАІ та АТІ по обслуговуванню  м.Ужгорода майора міліції Олексія СПІВАКА, лише упродовж одного дня -- понеділка 2 червня в обласному центрі  сталося  15 дорожньо-транспортних пригод. Чотири з них  --  на вулиці Минайській  на аварійно небезпечному відтинку дороги від супермаркету “Сільпо” до магазину “Осетія”. На щастя, обійшлося лише побитими машинами, і ніхто з людей не постраждав.

Найрезонансніша аварія  трапилася  близько 15-ї години біля “Осетії”. Вантажівка “КамАЗ” з причепом виїжджала з бокової вулички Полонинської на центральну, Минайську. За кермом автопотяга, який належить Хустському цегельному заводу,  був досвідчений водій з 28-річним стажем керування. Він посигналив зустрічним машинам, і ті з обох боків зупинилися, аби  його пропустити. Але не всі...

На цій дорозі  автотранспорт рухається  чотирма смугами, по дві з кожного боку.  “КамАЗ” перекрив усю 15-метрову дорогу. І от коли машини на трьох напрямках пригальмували,  четвертою  мчав  на швидкості білий легковик “Жигулі” сьомої моделі.   22-річний водій авто, житель  Мукачева, менеджер однієї  з ужгородських фірм, вочевидь,  сподівався проскочити... Хоча незрозуміло, куди він гнав, адже попереду його очікував завжди людний пішохідний перехід, тож неодмінно довелося б пригальмувати.

Водій вантажівки не зауважив білого легковика, котрий вискочив справа. Як пояснював пізніше,  дивився на той момент у лівий бік,   аби не зачепити якоїсь з машин. Водія “сімки” (на щастя, в салоні не було пасажирів) врятувало те, що основний удар масивного бампера “КамАЗа” прийшовся на задні від водія дверцята. Вантажівка протаранила бік легковика, пошкодивши і свій передок. Молодий водій “Жигулів” дивом не постраждав.

Тепер про головне. За словами майора Співака, формально правила дорожнього руху в даному випадку порушив водій вантажівки, перегородивши дорогу. Однак у моральному плані не мав рацію  водій легковика, адже  йому належало зупинитися, пропускаючи, як і інші учасники руху, масивного “КамАЗа”. Адже інакше той просто б не виїхав з вузенької вулички на центральну. Усі учасники дорожнього руху, як відомо, повинні бути взаємоввічливими. Та ба, всі кудись поспішають. Мудреці у таких випадках казали:  не поспішай, бо встигнеш...



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також