Пятрас Ауштрявічюс: уряд Орбана – це головний біль не тільки для України, а й для Євросоюзу

7
7

Україна не повинна повторювати стратегічну історичну помилку, яку зробила на початку 1990-х. Тепер стратегія має бути: ніколи не розслаблятися, та тиснути якомога більше.

Про це Європейській правді заявив євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс, один з найвідданіших лобістів України у Європарламенті.

"І не чекайте, що все буде яскраво і рожево. Будуть країни – такі як Угорщина Орбана, – які щоразу висуватимуть нові умови. Ви будете чути негативні сигнали щодо України. Але чи повинно це вас стримувати і відштовхувати від вашої стратегічної мети? Ні! Зрештою, Орбан прийшов – і піде в історію. А ми говоримо про історичний шанс для України. Шанс вижити як нація...

Тому тисніть якомога більше. Політичний лобізм має бути найпотужнішим. Ви повинні не припиняти надсилати сильний меседж. Так, зараз для вас важкий час, це очевидно. Але в той же час саме зараз симпатія до України є найсильнішою. Вона масова поширена у Європейському Союзі. Використовуйте цю історичну можливість!", - зазначив Пятрас.

За його словами, уряд Орбана – це головний біль не тільки для України, а й для Євросоюзу.

"Ми в ЄС теж страждаємо через недотримання Угорщиною політичних критеріїв, верховенства права, свободи ЗМІ і так далі, і тому подібне. Це ганебна ситуація для нас.

Бо поки ми розповідаємо світові про найвищі європейські стандарти, одна з країн ЄС втілює все найгірше, що може бути у нашій родині. І Євросоюз має з цим розібратися, бо ми маємо більше можливостей переконати Орбана, ніж Україна. А те, що робить Угорщина зараз, є абсолютно неприємним і болючим.

До слова, угорська опозиція – партія "Моментум" – має абсолютно інше розуміння з цього приводу. Вони звинувачують Орбана в тому, що він щоразу створює нові перешкоди для інтеграції України в ЄС", - додає політик.

Пятрас Ауштрявічюс каже, що Угорщина вже відчуває покарання, країна не отримала 13 мільярдів євро з європейських фондів лише за два роки.

"Чи потрібні уряду Орбана ці 13 мільярдів? Звісно! Економіку Угорщини лихоманить – висока інфляція, високе безробіття. І у мене питання: то в чому ж переваги від цих "особливих відносин Орбана з Росією", якщо, наприклад, бензин в Угорщині чи не найдорожчий в Євросоюзі?", - зазначив Пятрас.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Н
но

то треба з мадярів зробити трудяг на заводах? Бо без мови они даже бригадиром не стануть, не те шо поліцейським, суддьом, митником, лікарем, будь-яким держслужбовцем, депутатом і т. д. Орбан хоче, аби вони отупівали і єдиний шанс вибитися, то мігрувати у орбаностан. Покинувши рідний край… Се ще дбайливий лідер нації - гет з батьківщини, то його план для наших мадярів?

А
Айно

Натолкайте му на клик...

*
*****

Ніяких привілеїв мадярській меншині - в Україні всі громадяни рівні.

С
Свідомий

орбаняку на гілляку!!!

ХВ
хто в темі?

А як з тими привілеями мадярам у евросусідів - румунів, словаків, хорватів та сербів? Там вони зовсім держмов не знають, не вчать/ігнорують, свого гімна співають і прапор користають? Чи там іх в якихісь шорах тримають? Знаю, що словаки різко на хвоста стали за паспорти

С
Статистика

Інфляція 8%, бензин 574 форинтів, дизель 594 форинтів, автогаз 314 форинтів , безробіття неповних 4%, бюджет Угорщини на 2024 рік близько 100 млрд євро далі продовжувати про ціни на продукти?

OL
Oh lem Bi

Уряд Угорщини завжди першим та серед перших підтримував та підтримує Україну. Но послідні 10 років це відносини взаємності. Порошенко наломав дрова а теперішня влада та увесь народ дістає замість Порошенка. Зробіть закон о особого стану для Угорских меншин зробіть їх превілігіованими відносно Русаків. Кажіть нарешті що Мадяри теж люди а Русаки як були так і остались тими самими Оркостаном. Таким чином у нас буде добрий союзник а Русаки Мадярів возненавидять та ще депортонуть їх із френд зони. Будьте розумнішими.

Читайте також