Під Києвом горять шини: Пересічники знову вимагають справедливу плату за іноземні авто (ФОТО, ВІДЕО)

5
30

Активісти заблокували по кілька смуг на в'їздах до Києва на Бориспільській, Житомирській, Броварській трасах.

Як повідомляє Громадська організація "Авто євро сила" у facebook, акція проходить з самого ранку, на підтримку законопроекту 5567, який врегульовує використання машин з іноземними номерами.   

Активісти кажуть, що стоятимуть так цілий день і зазначають — акція носить попереджувальний характер. 

"Ось горять шини, як і обіцяли. Це попередження для влади. Ми хочемо, щоб усі українці мали змогу їздити на доступних авто", - сказав один з учасників акції. 

На 12:00 з кожного місця протесту активісти планують відправити по кілька авто до  Кабінету міністрів. На дорогах є значні затори. За порядком слідкує поліція.

— Рух ускладнений, але не заблокований. Машини припарковані у крайній правій смузі. На місці чергують патрульні поліцейські та поліція. На деяких пунктах палили шили. Станом на зараз грубих порушень немає. Поліція продовжує слідкувати за порядком", - сказала Українській правді керівник прес-служби поліції Києва Оксана Блищик. 

За даними поліції, близько 200 осіб і кілька десятків автомобілів знаходяться на в'їздах до столиці по Бориспільському шосе, Броварському проспекту, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах.  

Як відомо, законопроект 5567 передбачає врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування. 

Зокрема, автори законопроекту пропонують запровадити часткове звільнення від оподаткування транспортних засобів особистого користування і встановити справедливу плату за їх тимчасове ввезення на митну територію України громадянами-резидентами.

Що стосується Закарпаття, то у групі Фейсбук "пересічників", водії про конкретні дії не домовляються, але вже є заклики підтримки  київських активістів та ідеї розпочати безстрокову акцію під ОДА в Ужгороді.

Нагадаємо, останнє блокування КПП "Ужгород" закарпатськими пересічниками відбулось у листопаді та тривало цілий тиждень.  Тоді акції також відбулись на КПП "Вилок" та "Лужанка". Але результати були досить неоднозначні, одні заявляли про успіх і позитивне вирішення проблеми пересічок, а інші – проклинали акції протесту, бо це призвело до ще більших проблем.

Коментарі

Б
Боці

Ваз 10 - 15 років 2000 баксів, ланос 6 корів 3500 баксів... не дивися ціни на авто по закарпатю, в центральних регіонах авто дешевше!!!

Т
Тарас

А якщо чесно то нігде Українец не буде їздити на дешевій Європейські машині,бо Українці раби і завжди були рабами то у Поляків то Советів зараз у Євреїв !Нігде ВР не дозволить дешеву розтаможку хоч демонстранти будуть себе підпалювати замість шин,так вам і треба нація яка за печенькі з вашингтона роздерибанила країну на інше і не заслуговує .і якщо Українец хоче їздити на машині то нехай бере Ланос за 9000 Баксів у кредит під 30% або 30 річний жигуль за 2000 баксівСлава Україні Хероям слава!

Т
Тарас

Для порівняння з 1 лютого у Румунії мито та розтаможка дешевшають на 90% такщо приміром розтаможити Вольцваген 2002 Р,В обємом 1.9 ТД буде коштувтаи 100 Євро.Це Румунія де мінімалка 300 Євро.

Б
Боці

Нема грошей на іномарку ! Купуй Ваз, нема на ремонт Ваз не купуй нич!!! У Нас такий мінталітет шо всі хотять бесплатно і дофіга! А реально за всьо треба платити, даже за музику яку качаеш з інета, за парнуху яку позераеш. Тоди з часом всьо буде добре і в Україні. А навозити чермет не===й!!!!

1
1

не журися ця влада то не яник ,цих скатами не напудиш.

Н2
Нико 2

Кіть у Києві горять колеса - чекай біду!

М
Маркет

Провірити при вїзді на границі СО та многі будари незаїдуть

В
Ваня

Це жеброта набрала а тепер не знають шо роботи. Й перекривають Вот скажіть чим ви думали пересічники коли брали машини на 5 днів??? Ви шо не знали ? Я хочу долар по 5 та шо йти палити шини ?

Я
ярослав

Правильно най там стоять хай будуть закордонні машини

В
вася

можна в європі купити за 10000доларов файну іномарку на якій будеш без ремонту 10 років іздити а на украінській кожен день ремонт

І
ІВАН

Чому ми маємо купувати укр автомобілі якщо вони будар

S
Sergio

Перевали треба блокувати, май велика хосна буде

O:
Ok :)

З коментів видно: що тут один - два адекватних здраво мислячих людей ! Все інше - НЕУКИ і БИД...ТА !!! Хлопці дайте покій двоєчникам ... Нехай платять по 10 000$ за укр таза чи по 15000 за укр Шевроле ... Державі ж потрібні такі ВАСІ - що несуть свої копійки в казну казнокрадів !!! Нормальна людина купить собі саме ПО РИНОЧНІЙ ЦІНІ в Європі за ті гроші ПРЕМІУМ Клас, а не відра і тази з технологіями 70-х по ЛОХ...КІЙ ціні тут... Кожен поступає рівно так - на скільки йому дозволяє його рівень розвитку та IQ ... :))

2
2828

Бударь у тебе Ваня який нікому не потрібен і все життя будеш їздити на своїй розвалюсі а потім можеш з неї зробити курятник !!

В
Ваня

Нехай краще запалять свої будари кончені

М
М

Нерозумію одного чому перекривають проїзд простим людям? Перекрити депутатам, очко жме...і діть у верховну раду перекривайте!!!

5
5005

до попередника - ти не боці, а поц, думай ,што пишеш, там і твої інтереси, а машини на митниці реєструють, так што херню, не пиши

Б
Боці

За 2000 долларів купив собі 21099 не іномарка но гузицю возить. Но машина на мені і якшо я нарушу вать когось зібю мене найдуть нараз і покарають. А сі номера на якомусь чеху а туй їздить якиїсь Вася!!! Збив когось утік і нико не найде!!! Їде на пассаті Б5 за 2000 тисячі і не пустись чоловіка на сенсі за 4000 бо він лось і нього у пассат!!!! І думать шо дуже блатний! Хочете машини мае бути офіційна експертна оцінка риночної вартості авто в европі і від тої суми 70% розтаможка, машина за 5000 + 70% тай маеш. машина за 2000 + 100% , машина за 10000 + 40%. Якось так ! А то 2000 і 3000 маете на міхайловцях на гольфи, та купіть наш сенс, на наших номерах, а пак у Милітополі паліть шини і просіть ліпшої якость вічизняних авто ))))) вот тоди буде норма! Може наші і зроблять шось достойное!

Б
баламут

Нич не розуміву.Тать колеса палили 3 роки перед цим.Ож може Янукович вертаться,вадь тогдий не вшитку гуму спалили.Старі запаси мусай допалити.Лем чадити бірувуть.

Ж
жесть

Керівник митного поста “Ужгород” розповів про корупцію на Закарпатській митниці ДФС (відео) http://groza-news.com.ua/?p=8124

С
Славік

Я купував машину на українських номерах, заплатив 17000,з якого переляку біднота,котра немає грошей на нормальне авто має таке саме авто купувати за 5000?Конституція,всі рівні.Треба працювати,а не шукати як урвати дешевше.

Р
Руснак

До 5005 і типирішня влада,поставлені американськими рептілоїдами задля унищення українського народу! Се істина! Остальноє то бла...бла!

5
5005

Теперішня влада для народа нічого не зробила доброго, тільки прикриваючись європою,, підняли податки, заборонили ввезення авто ,які не відповідають нормам евро-5, заборонили переобладнання, зменшили мита і акциз, але для себе , багатеньких, бо люди не можуть дозволити собі такі авта в переважній більшості, підняли комуналку, паливо, патріотів за грати, де подивишся, всюди ж-па, што тоді лишається народу робити , не важко здогадатися !

М
мукачівець

чемодан вокзал маршрутка.ніщеброди.

*
*****

Най спалять тот Київ до сто чортів....

П
Петро

Якась маячня, в самій жебрачій державі Європи - найдорожчі б/у іномарки

ДМ
до Мартина

Мова нейде про нові машини. Чого людина яка нашкрябала 1500 евро має купляти 30 літню гнилу Ладу замість 20 річного Фольцвагена ? Хіба це безпечніше, їздити на радянських доісторичних авто? І нетреба тут говорити "немаєш грошей - іди на маршрутку". Є такі села шо маршрутка раз в день іде і то якшо погода файна -ітам без машини ніяк. Якшо ввести розмитнення 500 евро то в бюджет підуть гроші, а якшо нічого неміняти то й далі будуть пересічки, доручення і т.д. а бюджет отримає 0,00

Ф
Фері

Вони не проти платити але розумні гроші а не абсурдну таксу.

М
Мартин

Я не розумію, за щи їм такі преференції? Я, купуючи машину тут, плачу податки і ще невідомо що. Вони ж, задешево взявши європейский непотріб, ні копійки не дают в казну - і ще недовольні!

К
кіно

Феденька, а нет ли у нас сейчас какой нибудь войны?- Как же нет, отец родной. А не послать ни нам их всех на войну? Пиши указ.

Читайте також