Під Києвом прорвало дамбу

4
2

У середу, 10 квітня, під Києвом на станції аерації у Бортничах сталася аварія. Прорвало дамбу, яка знаходиться між полями станції і Дніпром. Першими тривогу підняли співробітники станції

Вільні підрозділи МНС Києва були підняті по тривозі о першій ночі. Протягом години вони мали прибути на роботу в повній екіпіровці. Пізніше їх розсадили по автобусах і вивезли до Бортничів. В управлінні МНС переконують, що тривога не є навчальною.

Дістатися до самої дамби неможливо. Тому солдати кидають у воду мішки із землею, створюючи шлях.

На місці події працюють близько 250 військових та понад 300 бійців МНС. Вони кидають у воду мішки із піском та глиною, щоб вода не пішла далі. Таким чином вони рятують розмиту дамбу.

Мішки їм підвозять на машинах. 200 м дороги до дамби вже підтоплено.

Представники водоканалу запевняють, що нічого страшного не сталося. Мовляв, тала вода не загрожує Києву, вона йде на Бортничі, але до цього населеного пункту — 3 км. Тому сподіваються, що вода туди не дістанеться.

Роботи на станції в Бортничах завершили 11 квітня вранці - до ліквідації було залучено близько тисячі людей, в тому числі і військовослужбовці Президентського полка.

Повідомляється, що прорив стався 10 квітня близько 17 години, проте понад 4 години працівники водоканалу долали аварію самотужки. І вже біля 21 викликали МНС.

Фільтри очисних споруд, що фільтрують брудну воду з каналізації, не пошкоджено.

19 лютого на засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики директор Бортницької станції аерації Володимир Бражник попереджав про прориви земляних дамб на мулових полях станції.

Він розповів, що фахівці виявили близько 18 проривів дамб, які тягнуть за собою неукріплену раніше землю захисної споруди.

Коментарі

Ф
Флешкаа

Це під, а якщо над? Що буде, якщо прорве Київське водосховище, страшно подумати.

3
333

давно пора затопить и забыть за киян

Читайте також