Під пильною увагою – діти

2
0

В області провели оперативно-профілактичне відпрацювання „Немовля”

Наприкінці травня  служба у справах дітей облдержадміністрації спільно з кримінальною міліцією УМВС України в області та їх структурними підрозділами провели оперативно-профілактичне відпрацювання „Немовля”.

 Зокрема, здійснено 59  рейдів, виявлено 14 неповнолітніх, які займалися жебракуванням. Також  перевірено 133 сім’ї, де батьки, або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання своїх обов’язків, взято на облік 25  дітей, які проживають у  функціонально неспроможних сім’ях. 

             За результатами проведення профілактичних рейдів одну дитину влаштовано в обласний притулок, ще  чотирьох – до закладів охорони здоров’я. Порушено 3 справи про втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, 13 дорослих притягнуто до адмінвідповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. Підготовлено та направлено до суду 4 позовні заяви про позбавлення батьківських прав.

 До речі, протягом травня  працівниками служб та кримінальної міліції у справах дітей здійснено перевірки  в 155 торгівельних закладах стосовно реалізації спиртних напоїв та тютюнових виробів дітям та у 78 закладах з ігровими автоматами. За результатами перевірок виявлено 24 порушення у закладах торгівлі та 1 порушення - у закладах з ігровими автоматами, складено 31 адмінпротокол, у т.ч.: 12 – за порушення правил торгівлі  спиртними напоями та тютюновими виробами, 1 – за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків з виховання дітей, порушено 2 кримінальні справи за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також