Росія атакувала ракетами одну з найбільших українських друкарень Vivat, загинуло 7 людей (ФОТО)

606
1

Окрім загиблих, відомо про 16 поранених. Попередньо, окупанти завдали ударів ракетами С-300.

Про кількість жертв повідомила Нацполіція.

Влучання по друкарні видавництва Vivat підтвердила гендиректорка Юлія Орлова у коментарях Telegram-каналу «Читай, krw, книжки». За її словами, у друкарні зараз пожежа. Триває розбір завалів і рятувальна операція.

Гендиректорка додала, що з друкарні встигли вийти не всі. Міський голова Ігор Терехов, повідомляючи про це влучання, писав про двох загиблих і одну зниклу безвісти людину. Поранених у друкарні шестеро.


Згодом у Vivat з уточнили, що удар припав на типографію «Фактор-друк». Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу в Європі, тож друкуються там не лише книжки видавництва Vivat, а й книжки більшості українських видавництв.

Окрім того, відомо про удари по транспортній інфраструктурі Харкова та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста.

Паралельно окупанти вдарили по селищу Золочів, внаслідок чого постраждали ще щонайменше 2 людей. Окрім того, медики надали допомогу ще 2 постраждалим внаслідок обстрілів у місті Люботині.

Повітряна тривога в Харкові та області безперервно триває від 5:27. Приблизно о 10:30 почалися вибухи, яких загалом харків’яни чули близько 10.

Коментарі

С
Сержант

Йobaні пidори

Читайте також