Під Ужгородом варили бограч із папороті

11
0

та голубці з виноградного листя

Три дні під Ужгородом в урочищі Дубки триває фестиваль «Єврокарпати». Показати власну продукцію та майстерність з’їхалися винороби, ремісники та організатори різних фестивалів із Закарпаття, Чернівців та Івано-Франківщини. Злива ледь не розлякала учасників фестивалю 6 червня, коли саме відбулося офіційне відкриття свята,- повідомив ЗІК.



Уздовж озера та на галявинах урочища розмістилося понад 30 палаток із вином, традиційними закарпатськими стравами, виробами з дерева та глини, вишивками, а також численною поліграфічною продукцією про туристичні маршрути західних областей України.



Учасники фестивалю дегустують закарпатські вина, традиційні закарпатські страви – кулешу, бограч, боб-гуляш. Охочі можуть взяти участь у майстре-класі з приготування бограчу з папороті, голубців із кукурудзяної муки та виноградного листя тощо. Власники садиб зеленого туризму обмінюються інформацією, виступають творчі колективи.


 



Свято «Єрокарпати» заплановане як «фестиваль фестивалів». Тут влада та спеціалізовані громадські організації планують познайомити між собою закарпатських організаторів різних фестивалів, ремісників, виноробів, щоб надалі програма заходів була більш узгодженою. Та разом із сусіднімиобластями Закарпаття прорекламувати Карпати.





Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також