Під Вугледаром ЗСУ знищили понад сотню одиниць російської техніки, але окупанти продовжують наступати

17
1

Окупанти активно штурмують на Вугледарському напрямку. За останній тиждень українським військовим вдалося знищити 130 одиниць бойової техніки росіян.

Як розповів в коментарі Hromadske речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, вчора вночі дії окупантів на полі бою «були невпевненими»: штурмували 13 разів і майже втричі зменшили обстріли.

«Станом на зараз противник на Вугледарському напрямку штурмує, і активно зараз обстрілюють наші позиції. Але, за доповіддю розвідників, ці обстріли пов’язані з тим, що не зовсім все добре з боєприпасами, вже їх не вистачає, тому що кожного дня ракетні війська й артилерія завдають ураження по логістичних шляхах і складах боєприпасів і по скупченню живої сили ворога», — розповів Дмитрашківський.

Крім того, за словами речника, за останній тиждень російські війська втратили 130 одиниць бойової техніки, з яких 36 — танки. Дмитрашківський уточнює, що 36 танків — це батальйон, а в батальйоні в середньому 500 людей.

«Відповідно живої сили втрачено дуже багато. Чому? Бо людський ресурс для росіян взагалі не несе жодної цінності. Командири посилали людей в чистому полі в лобову атаку. Це нагадувало камікадзе або самогубців», — пояснив речник.

Додає, що від полонених окупантів стало відомо, що в їхніх підрозділах «процвітають побори грошей»: якщо не хочеш на передову, маєш заплатити командиру. Також нібито збирають гроші для передання загиблих родичам, але загиблі залишаються на полі бою.

Дмитрашківський каже, що частина російських військових відмовляється йти в бій. За його словами, це бійці 155-ї бригади морської піхоти, яка вважалася елітним підрозділом, але зазнала втрат ще в районі Бучі та Ірпеня в березні 2022-го.

«Більш ніж половину цього підрозділу було знищено на полі бою. У них там і бунт був. І зараз стоїть дуже гостро питання про виведення цього підрозділу із зони бойових дій на відновлення. Цей підрозділ відновлювався вже тричі, і це вже буде четвертий раз», — зазначив речник.

Зазначимо, що в Міноборони України 10 лютого опублікували відео, на якому підривається колона російської техніки в районі Вугледара.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) писав, що повідомлення про тактичні невдачі російських військ під Вугледаром, схоже, ще більше послабить віру ультранаціоналістичної спільноти в те, що росія здатна розпочати рішучу військову операцію. Аналітики посилаються на дописи кремлівського військового блогера. Вони припустили, що свою оцінку блогер зробив після появи вірусних кадрів знищення російської техніки в районі Вугледара.

Станом на 12 лютого в ISW зазначили, що російські війська продовжують наземні атаки в районі Вугледара.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

В
Вова

Їб@шити гниль від душі. Скоро "залижу рани" і лечу помагати

Читайте також