Підбираємо вишиту тканину для святкового образу

17
0

Розкішна вишивка, просте, але ефектне полотно, декоративні елементи – все це можна сказати про тканину гіпюр. Адже сьогодні існує багато різновидів цього матеріалу.

І підібрати необхідний просто та складно водночас. Давайте розбиратися, які види ажурного матеріалу бувають , та яку тканину купити на плаття в Україні.

Основні види матеріалу гіпюр

Для початку слід визначити, що таке гіпюр. Це вишита тканина певного дизайну, малюнок якого створюється на міцній сітці або виконується без додаткової основи. Виходячи з цього, матеріал гіпюр поділяють за такими характеристиками: колір, наявність вишивки та її розташування, наявність основи, наявність додаткових декоративних елементів.

  • За кольором: для сукні можна купити мереживну тканину білого, молочного, чорного, тілесного та інших відтінків.
  • Наявність вишивки: мереживні полотна бувають розшиті (односторонні, двосторонні, суцільні), з легкою вишивкою тільки паєтками і без вишивки (візерунок виконаний лише нитками по основі).
  • Основа: без основи (гіпюр макраме) або класичні мереживні полотна на щільній еластичній сітці. Також бувають варіанти тканини для суконь на органі, атласі тощо.
  • Додаткові декоративні елементи: об'ємні 3D квіти, пір'я, нитки з бісеру, стрази, деталі з базових матеріалів.

Тонкощі підбору гіпюру в інтернет-магазині

Розуміння різновидів мережива допоможе не розгубитися та зробити правильний вибір під час покупки. А ми поділимося деякими нюансами, на які варто звернути увагу, коли купуєте гіпюр.

  • Вартість тканини. Ціну для мережива диктує якість полотна, кількість вишивки. Чим густіше розшите полотно, тим вищою буде його вартість. Щоправда, є одне “але”. Можна купити гіпюр недорого (і при цьому він буде високої якості), якщо уважно стежити за акціями. Магазини тканин, зокрема і компанія Wedding Style, пропонують сезонні знижки, створюють спеціальні пропозиції, а також є можливість купити мереживо за ціною нижче ринкової на попередні колекції або ті, яких залишилося кілька метрів.
  • Колір полотна. У процесі підбору тканини та оформлення замовлення обов'язково просіть менеджерів додаткові фото та відео. Особливо, якщо ви вибираєте матеріал гіпюр разом із базовими полотнами або аплікаціями. Адже один і той самий колір може виглядати по-різному при різній щільності. І готове вбрання не буде цілісним, оскільки його деталі не поєднуватимуться між собою.
  • Надійність вишивки на тканині. Якщо ви знаходитесь в офлайн-магазині, то у вас є можливість особисто перевірити якість мережива. Якщо ви здійснюєте покупку гіпюру в інтернет-магазині, не соромтеся звертатися за допомогою до консультантів. Наприклад, попросіть зняти відео, як поводиться гіпюр, коли його трусять, перевертають, складають і т.д. Так, ви зможете перевірити, чи надійно пришиті намистини, каміння та інший декор. Адже під час пошиття, до того моменту, поки ви отримаєте готове плаття, тканина проходить багато випробувань.
  • Розміщення візерунка. Перед тим, як купити тканину на плаття, необхідно зрозуміти розміри та розташування малюнка. Інакше після розпакування замовлення ви просто не знатимете, як і куди використовувати придбане мереживне полотно. Маєте сумніви, промалюйте на листку хоча б орієнтовне розташування гіпюру.
  • І насамкінець, звертайте увагу на магазин. Наприклад, чи присутні вони в соцмережах, чи є можливість зв'язатися з менеджерами, чи допомагають у виборі та підборі тканин.

Такі загальні знання допоможуть вам зробити покупку гіпюру в Україні простішою, зручнішою та спокійнішою. Вибирайте матеріали до душі, творіть і створюйте нові унікальні образи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також