Піде на переробку: В Угорщині з Тиси витягнули 10 000 тонн пластику та сміття (ФОТО)

52
13

Близько 10 000 тонн побутових відходів було вивезено з річки Тиса в Угорщині. В основному це пластик, який був відсортований та буде частково перероблений. До речі, чимало його потрапляє в річку на території України.

Ця акція здійснюється вперше у тристоронній співпраці між громадськими організаціями, владою та компаніями.

Пластик та інше сміття накопичився вище за течією греблі в містечку Кішкоре. Відходи охопили територію 17 000 квадратних метрів на триметрову глибину. Працівники управління водних ресурсів працювали у 12-годинну зміну, щоб перевезти зібране сміття на 200-тонну баржу.

Це приблизно вдвічі перевищує звичайну кількість, що надходить із весняними паводками, повідомила громадська організація PET Kupa.

Гребля у Кішкоре - перша в Угорщині, призначена для того, щоб зупинити сміття і не дати йому плисти далі за течією.

PET Kupa, управління водними ресурсами та компанія Coca-Cola протягом п'яти місяців працювали разом з волонтерами для сортування та упаковки відходів, що підлягають вторинній переробці.

Тонни пляшок і сміття: угорські волонтери очищали Тису від пластику, що принесло з України.

Міжнародний скандал: Україна може постати перед судом, через сміття, яке пливе з Закарпаття до ЄС.

Коментарі

В
ВАЛЕРІЙ

Подивіться на береги Стрия або Латориці після паводку.Сміття проти течії не пливе

Д1
до 16:36

просто там за зневажливе ставлення і пропаганду дискримінації тобі би хвіст накрутили. Мінімум 2 статті, а туй толерантно нико на тебе даже не позерать.

Д1
до 16:36

то лем ти годен десятки міліонів людей у гузицю запхати без основанія. Бо ти особенний. Не важно де ти жиєш. Чи туй чи дись у Мюнхені - адекватні люди на таких як ти позеравуть єннако шо туй шо там.

Д1
до 16:36

Українців чекають і на роботу і в гості як туристів. Ти хоть розумієш шо пишеш? Ляпне, а пак подумать. То може тобі запрітили кудась іти як турісту, бо ти особенний. Точно так само як африканців і азіатів? Ти бачив квоти в свої очі? Кроми жовчі твої очі нич не видять. Таким особенним як ти пятий раз кажу - є адекватні українці і не дуже. Так само як і німці є нормальні і є не дуже. Є такі райони у німців, шо ліпше вечером там не ходити, но то не говорить про то, що всі німці такі. Лем такі як ти можуть ровняти усіх людей под одну гребенку. Шестий раз тобі повторяю - люди усягде єннакі і я ся никим не горжу. То лем ти годен ся гордити чужими людьми вать обсерати свойих.

М
Майдаун

Я знаву тото смітя в Тису мечуть галечани.Русини то порядни люде европейци і ариштократи.

П
Пийтер

Треба уд мадяру затребовати копійчину за сировину. У європейський суд на ні.

Ю
ю

10 000тон? Се 166 вагонів, або 17 стовагонових ешелонів пресованого пластику. Дуууууже много кока-коли п'єме....

Д1
до 14 13

українцю чекают на роботу, не в гості як туристу українцю там треба так само як і африканцю і азіату, дешева робоча сила українці там не мечут мусор всюди, а їде думу і в Вилокови ся тото кончає. в гузиці твої українці котрими ти ся так гордиш

СЗ
Студеный Звур

До " Учня " ниякых туй активістів нема , що кричать шо сміття із - за " перевалу " , брехати не треба . Добре знаєме де мечуть сміття тай ко . До Ивана , и Украина туй нидочого . Не треба спирати на когось . Місна бидлота и мече сміття в рікы , у корчі .

И
Иван

Ивани за рівнем свого розвитку, культури та дикунського менталітету перебувають у 17 столітті. Ивани узагальнюють усіх по одиноких випадках. Ивани даже не знають, що з Україною Асоціацію давно уже підписано, а деякі країни думають як з ЄС накивати п'ятами. Ивани забувають, що в Європі толами бігають некорінні європейці і маціцько перетворюють її у то, звідки вони прийшли. Ивани піцінько подзабули, що українців в Європі чекають і щороку, а то і декілька разів на рік спрощують умови працевлаштування і збільшують квоти. Може Иванам доста уже українців обсирати на каждому кроці? Може проблема з сміттям є у цільму світі і Україна далеко не посління у цьому ділі? Прошу вибачення у адекватних Іванів, а узагальнюю щоб було зрозуміло, що узагальнювати всіх українців за прикладом окремого Ивана недопустимо. У кожній країні є свої особливості, недостатки, переваги, видатні і не дуже люди.

И
Иван

Забудьте про Європу ! Україна за рівнем свого розвитку, культури та дикунського менталітету перебуває у 17 столітті. Сміття викидається у річки або в ліси. Дике, варварське плем'я. Про яку асоціацію чи тим більше вступ в Євросоюз можна говорити, коли навколо одні гори сміття і розбиті в хлам дороги?

1
123

Учень-ты прав на 100%!

У
Учень

Якщо сусід виливає свої помиї у мій город, яка в мене може бути повага до нього? Як заслужити повагу в угорців, які змушені переробліати сміття від сусіда. Тут завелись активісти, які кричать, що все сміття на Закарпаття приходить із-за перевалу. Як вірити таким активістам і як їх поважати?

Читайте також