Підготовчий центр Ужгородського національного університету

9
0

відкриється на базі Перечинської ЗОШ №1

Керівництво Ужгородського національного університету з профорієнтаційною та роз`яснювальною роботою здійснило поїздки в школи Перечинського району.

Поспілкуватися з гостями у Перечинську ЗОШ №1, школи в селах Тур`ї-Ремети й Порошково, незважаючи на те, що школи нині закриті на карантин, прийшли майже всі учні випускних класів та батьки школярів. Ректор провідного закарпатського вузу професор Микола Вегеш каже, що другий рік поспіль керівний склад приймальної комісії об`їжджає область перед вступною кампанією.

Але такі поїздки, уточнив, зумовлені не дефіцитом потенційних студентів, бо... з кожним роком конкурси на державні місця в УжНУ зростають. їхня мета — поспілкуватися з педагогами, поговорити про умови вступної кампанії.

Окрім того, М.Вегеш розповів, що його вуз хоче піти назустріч випускникам сільських шкіл, запровадити попереднє тестування й тому має намір створити вже цього року підготовчий центр університету на базі Перечинської ЗОШ №1, після закінчення якого слухачі змогли б пройти попереднє тестування та бути зарахованими до УжНУ.

На зустрічах з керівництвом УжНУ було дуже багато запитань. Найбільше майбутні абітурієнти цікавилися оплатою за навчання та проживання в студентському гуртожитку. Натомість їхні батьки та вчителі переймалися проблемами статусу гірського села, працевлаштуванням випускників університету та ін.

У прес-центрі вузу запевнили, що ініційовані ректором УжНУ М.Вегешом подібні виїзні зустрічі відбуватимуться в районах області й надалі.

"Новини Закарпаття" — "Закарпаття онлайн"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також