Підкарпатське воєводство зацікавлене

9
0

У відкритті пункту пропуску «Лубня – Волосате»

      Цього тижня на Закарпатті побувала делегації Республіки Польща на чолі з воєводою Підкарпатського воєводства Мірославом Карапитою. На Великоберезнянщині відбулася зустріч Мірослава Карапіти з представниками обласної влади – головою облради Михайлом Кічковським та начальником головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму ОДА Ернестом Нусером. Йшлося про стан і перспективи розвитку двостороннього польсько-українського співробітництва, в тому числі на міжрегіональному рівні.

     Делегація оглянула ділянку, визначену для будівництва пункту пропуску «Лубня – Волосате» на українсько-польському кордоні. Воєвода Підкарпатського воєводства наголосив, що польська сторона підтримує відкриття цього пункту, адже це в першу чергу сприятиме динамічнішому розвитку стосунків між нашими народами.

     Зацікавлена у відкритті нового пункту й українська сторона, адже в нашій області нема жодного пункту пропуску з Польщею і закарпатцям, аби перетнути українсько-польський державний кордон, необхідно долати значну відстань по території України або ж їхати через Словаччину, що потребує додаткового часу та коштів. Тому відкриття пункту пропуску зніме і цю проблему. 
           Як зазначив Ернест Нусер, Закарпатська область та Підкарпатське воєводство мають спільне історичне минуле і майбутня співпраця пов’язана з розвитком транскордонного співробітництва. Прикордонні регіони вже здійснили низку заходів у цьому напрямі: підписана Угода про транскордонне співробітництво між Закарпатською областю і Підкарпатським воєводством, двічі проведено Дні добросусідства, стали регулярними контакти членів польського товариства і недільної школи з польськими колегами, викладачі закарпатських вузів запрошуються до Польщі.

      Під час зустрічі було вирішено і надалі активізувати зв’язки між органами влади прикордонних територій України та Польщі  та налагодити контакти між громадськими організаціями.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також