Підліткова наркоманія у Закарпатті викликана переважно міграцією

8
0

Про тенденції вживання наркотиків неповнолітніми говорили на круглому столі, організованому закарпатським УМВС для обговорення проблем молодіжної наркоманії.

Як повідомили представники міліції, однією з причин збільшення частоти вживання наркотиків неповнолітніми є специфіка Закарпатського регіону, що пов’язана з міграційними процесами.

Особливо це стосується гірських районів, де значна частина дорослого населення через відсутність можливості працевлаштування на місцях виїжджає працювати закордон.

З сімей виїжджають часто не лише батьки, але і матері. Діти ж залишають неповнолітніх разом з родичами чи особами похилого віку. Все це створює умови для поширення дитячої безпритульності та бездоглядності.

Батьки намагаються компенсувати свою відсутність надсиланням коштів дітям. Однак це часто приводить до того, що діти витрачають їх на алкоголь, наркотики, сигарети та розважальні заклади.

А тому виховна функція сім’ї тут відіграє далеко не останню роль. Батьків просять не залишати підлітків напризволяще та більше займатися ними, цікавитися їх життям, проблемами.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також