Підприємства Мукачева експортують продукцію у 39 країн світу

23
0

Не секрет, Україна у зв’язку із світовою фінансовою та економічною кризою переживає нелегкі часи: знизились темпи та обсяги діючих виробництв, доймає фінансово-банківська нестабільність, зростання інфляції, падіння життєвого рівня населення тощо. Все це, звісно, не обійшло стороною і місцеві громади. Найбільш постраждали старопромислові регіони України.

Всі підприємства Мукачева працюють, виготовляють і реалізують продукцію, як і до кризи, хоч це дається їм нелегко. На сьогодні 57 підприємств міста над Латорицею здійснюють експорт 20 основних груп продукції в 39 країн світу.

Про це розповів секретар Мукачівської міської ради Іван Маняк

ТзОВ “Фішер- Мукачево” весь обсяг вироблених лиж та ключок експортує в Австрію, Канаду, Росію. ВАТ “Мукачівський завод «Точприлад», вироблену ним продукцію на давальницькій сировині – гучномовці для мобільних телефонів та автомобілів, кабельну продукцію для автомобілів – відправляє в Угорщину, Австрію, Бельгію, Польщу. ТОВ “Ено-Меблі”ЛТД біля 80,0 відсотка вироблених меблів експортує в США, Німеччину, Австрію, Англію, Францію та інші країни. Підприємства легкої промисловості здійснюють експорт продукції в Німеччину, Голландію, Бельгію, Італію, Францію, Угорщину. Якщо за підсумками роботи 2008 року (початок кризового періоду) обсяг реалізованої продукції промисловими підприємствами міста в загальнообласному показнику складав 8,3 відсотка, на початку 2009 року – 9,8%, то в кінці того ж року цей показник зріс до 11,6 відсотка і став другим показником в області

Іншими словами, виконавчий комітет міської ради, депутати спільно з роботодавцями міста проводять значну роботу з питань стабілізації діяльності промислових підприємств міста, а саме: пошуку нових замовлень, продовження дії існуючих договорів й таке інше. Так, наприклад, на ВАТ “Мукачівський завод “Точприлад” розпочато виготовлення кабельної продукції автомобільної промисловості для фірм “Відеотон” та “LEAR» – Угорщина, що дасть можливість наростити обсяги виробленої та реалізованої продукції, задіявши на виробництво значну кількість працівників. Продовжується співпраця з відомими фірмами «NXP” (Австрія) “Флекстронікс” (Угорщина”), “Тайко” (Польща), “PSS” (Бельгія) та іншими. Внаслідок цього стабілізувалась і ситуація на ринку праці міста, вона стала доволі прогнозованою і керованою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також