Підвищення тарифу на воду в Мукачеві: чому і на скільки

12
3

З травня у Мукачеві підвищують оплату за воду та водовідведення, але й після підвищення мукачівці платитимуть найменше в області.

Як дізналось Mukachevo.net у Мукачівській міській раді, таке рішення було прийнято через те, що теперішній тариф у 10 грн 58 коп. не відповідає реальним економічним показникам. Він був розрахований з мінімальної зарплати 1460 грн, палива – 18 грн, електрики – 1 грн 50 коп.

За словами керівника ММКП «Мукачівводоканал» Ігоря Федорняка, новий тариф розрахували по новим цінам: мінімальна заробітна плата 3723 грн, паливо – 26–27 грн, електроенергія – 2 грн 63 коп.

Так собівартість видобутку та подачі води населенню вийшла близько 19 грн.

— З 1 травня вартість послуги з централізованого постачання та водовідведення холодної води становитиме 18,75 гривень за метр кубічний. Вартість послуги з централізованого постачання та водовідведення холодної води з використання внутрішньобудинкових систем – 19,66 гривень за метр кубічний, - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, новий тариф і досі залишається найнижчим в області:

Пропонуємо коментар керівника ММКП «Мукачівводоканал» Ігоря Федорняка:

Коментарі

1
123

Поднімаємо ціну бо не знаєме ко краде воду. Клас!

Э
Э

При чем тут минимальная зарплата и цена на топливо ,кому вы дурите голову ! в Киеве 14.18 грн. За куб !!!! а процесс добывания воды там сложнее

Ч
Чистильщик

Чому водоканал не бореться з боржниками , чому не шукає ліві води. Якщо директор не знає , то хай спитає у працівників водоканалу Тягур , Юхта . Чому люди мають оплачувати воду за когось ?

Читайте також