Пілотний проект по визначенню та класифікації біотопів

12
0

впроваджується в Українських Карпатах

    У м. Львів представники держуправління екології взяли участь у семінарі BBI – MATRA проекту ”Визначення і класифікація біотопів в Україні: введення стандартів та методології Європейського Союзу (пілотний проект в Українських Карпатах)”.

    На  семінарі обговорено заходи із підготовки каталогу біотопів Українських Карпат та Закарпатської рівнини на принципах Директиви Біотопів, заходи з підготовки науковців та працівників системи природно-заповідного фонду до роботи згідно з методикою визначення і класифікації біотопів, картування, обробки даних відповідно до Директиви Біотопів (Habitats Directive). Все це сприятиме стандартизації методики визначення і розвитку екологічної мережі України та її інтеграції до загальноєвропейської мережі. 

    Довідково. BBI – MATRA проект ”Визначення і класифікація біотопів в Україні: введення стандартів та методології Європейського Союзу (пілотний проект в Українських Карпатах)” впроваджується за підтримки Міністерства сільського господарства, охорони довкілля та якості харчування Голландії та Мінприроди України. Основна його мета – підтримка науковців та урядовців задля адаптації принципів Директиви Біотопів Європейського Союзу в Україні. Проект триватиме 2 роки і допоможе розвинути мережу експертів в Україні щодо визначення і класифікації біотопів, а також виявить шляхи такої адаптації та поінформує громадськість, повідомили в прес-службі Державного управління охорони навколишнього природного     середовища  в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також