Після пенсії українки проживуть ще 20 років

14
2

Представник Світового банку вважає, що після виходу на пенсію в 60 років українки ще років 20 зможуть насолоджуватися заслуженим відпочинком.

Про це повідомив директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер на парламентських слуханнях з пенсійної реформи.Райзер вважає, що пенсійна система Україні в її сьогоднішньому вигляді фінансово нежиттєздатна. 

У той же час, за його словами, заходи, пропоновані урядом, є фінансово відповідальними і зможуть закласти фундамент пенсійної системи, яка здатна буде забезпечити виплати не тільки нинішнім пенсіонерам, а й тим, хто вийде на пенсію в майбутньому. 

"Багато хто говорить, що якщо пенсійний вік довести до 60 років, при тому, що середня тривалість життя в країні лише на кілька років вище, то у людей просто не залишиться часу на заслужений відпочинок в старості. Це неправильна точка зору. Насправді очікувана тривалість життя жінки, що досягла віку 60 років, становить 80 років, а це означає, що така жінка цілком може прожити ще 20 років після виходу на пенсію ", - сказав він. 

Реагуючи на шум у залі, який відбувся після цих слів, М. Райзер уточнив: "Це демографічні дані статистичного комітету Україна. Це правда". 

У свою чергу, Голова ВР Володимир Литвин попросив присутніх у залі спокійно вислуховувати думку всіх виступаючих. "Тим більше, що далеке... або велике бачиться на відстані. Тому я просив би спокійно на все це реагувати", - додав він. 

Нагадаємо, в МВФ наполягають на затвердження пенсійної реформи вже в березні. "Як очікується, у березні вступить в силу закон про пенсійну реформу, а впровадження адміністративної реформи триває", - зазначив глава місії МВФ Танос Арванітіс. 

Коментарі

L
lesk@

Цікаво, а де знайдуть роботу ті 59-ти літні жінки. Тепер навіть молоді важко працевлаштуватись. Тепер хочуть всіх з вищою освітою, стажем роботи, але віком не більше 35-ти років. Жінка в 40-45 не завжди може поміняти роботу. А по великому рахунку, коли жити нашим жінкам? То діти малі, то житло треба придбати. Озерніться навкруги.Майже 30% нашіх жінок та дітей ніколи не бачили моря. Тому що , ми живемо ,щоб працювати. А відпустку беремо, щоб наприклад, зробити ремонт. Його, цього дядку, сюди потрібно. Щоб нашим "жіночим" життям українок трохи пожив!

*
*****

Цікаво,що вкладає в слово "життя" цей дурень зі Світового банку? Яке в наших жінок життя,він хоч подивився? Й так годують і тягнуть на своїх плечах тисячі безробітних,алкоголіків, непрацездатних, а тут ще й претензії висуваються- ви дуже довго живете?!!Що за дебільна логіка?!

Читайте також